Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sterrenkids

Sterrenkids, voor basisschoolkinderen van gescheiden ouders, is nu voor alle kinderen uit Dordrecht. In 2017 is Sterrenkids in Sterrenburg gestart en wordt nu Dordrecht-breed aangeboden. Zijn je ouders gescheiden? Dan kun je meedoen. Samen met andere kinderen en medewerkers van het Sociaal Wijkteam ga je aan de slag.

 Spelenderwijs en op creatieve manieren bespreken we thema’s rondom scheiding om deze een plek te geven en te voorkomen dat de kinderen klachten ontwikkelen. Elke bijeenkomst is zo opgebouwd dat kinderen gestimuleerd worden om zich te uiten. De begeleiders stellen zich neutraal op. Thema’s worden op een ontspannen manier en in verschillende werkvormen benaderd, zodat kinderen vooral een leuke en gezellige middag hebben. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld afscheid/verlies, heen & weer en wensen/dromen.

Indien mogelijk zijn beide ouders op de hoogte dat het kind de bijeenkomsten volgt. Ouders worden via e-mail op de hoogte gehouden, zodat ze thuis met hun kind(eren) kunnen napraten. Natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen over de thema’s en de inhoud van de bijeenkomsten.

Wil je meer informatie over Sterrenkids of jouw kind aanmelden? Neem dan contact op met Sociaal Wijkteam Dordrecht via T 088 892 88 87 of mail naar sterrenkids.dordrecht@gmail.com.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.