Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stichting Generatio organiseert dag voor grootouders

DORDRECHT – Op zaterdag 19 november houdt Stichting Generatio een Grootouderdag. Echtparen én alleenstaande grootouders kunnen zich gratis aanmelden. Het thema luidt ‘Nooit te oud om van te leren’.

De Grootouderdag op 19 november vindt plaats in de Bron in Hardinxveld-Giessendam en begint om 10.00 uur. Het thema is ‘Nooit te oud om van te leren’. In het ochtendprogramma zal Kees van Velzen, bekend van de EO en Nederland Zingt, spreken vanuit zijn rol als opa. Andere onderdelen van de dag zijn praktische workshops, gespreksgroepen en samenzang.

Met de Grootouderdag voorziet Generatio in de behoefte van grootouders aan praktische toerusting op het gebied van kleinkinderen en geloof. Ook blijkt dat veel gelovige grootouders het moeilijk vinden het geloof aan hun kleinkinderen over te dragen als de ouders niet meer naar de kerk gaan. ‘Tijdens onze spreekbeurten en cursussen valt het steeds weer op dat ook grootouders behoefte hebben aan informatie over de (geloofs)opvoeding van hun kleinkinderen. Ze staan er verder vanaf, maar willen graag een bijdrage leveren’, aldus Rob Hondsmerk, oprichter en directeur van Stichting Generatio.

‘Met de Grootouderdag komen we tegemoet aan deze behoefte. Het concept van deze dag is onderscheidend. We willen grootouders niet alleen toespreken, maar hen ook volop de gelegenheid geven hun verhaal te doen en ervaringen uit te wisselen met andere grootouders.’

Meer informatie over de Grootouderdag van Generatio is te vinden op www.generatio.nu. Aanmelding is noodzakelijk. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden om de kosten te dekken.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.