Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Stichting Vier het Leven zoekt vrijwillige collega coördinator

Door de enthousiaste inzet van vrijwilligers maakt goede doelenorganisatie Vier het Leven het mogelijk voor ouderen om deel te nemen aan lokale culturele activiteiten, zoals een concert- , theatervoorstelling of museumbezoek. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger van Vier het Leven en samen met anderen genieten zij van een gezellige middag of avond uit. Na afloop van het uitje worden de deelnemers weer veilig thuisgebracht.

 

De start van Vier het Leven Dordrecht een paar jaar geleden is enthousiast ontvangen door zowel ouderen als professionals en wordt gedragen door een fantastisch vrijwilligersteam. Vier het Leven heeft reeds 500 aanmeldingen mogen ontvangen van ouderen en hoopt de komende jaren nog veel meer ouderen mee uit te mogen nemen. De coördinatie van deze uitjes ligt in handen van vrijwillige locatiecoördinatoren. Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe enthousiaste en betrokken collega om samen met Nico, de huidige locatie coördinator Vier het Leven, Dordrecht verder op de kaart te zetten.

 

De coördinator aan het woord
‘Het begeleiden van ouderen naar theater voelt als een feestje. Deze mensen blij maken, die graag weer eens uit gaan maar dit niet meer alleen willen of kunnen, dat is fantastisch om te mogen doen. Als locatiecoördinator stuur je samen met een collega het team vrijwillige begeleiders aan, maak je de draaiboeken voor de verschillende activiteiten en maak je de vrijwilligersplanning. Deze vrijwillige functie kan ik vanuit huis uitvoeren, gemiddeld ben ik er zo’n 4 uur per week mee bezig. Ik kan zelf mijn tijd indelen en dat is prettig’, aldus Nico.

 

Vacature
Lijkt het je leuk om binnen een enthousiast vrijwilligersteam aan de slag te gaan? Woon je in Dordrecht en beschik je over een auto en een computer? Vind je organiseren leuk en wil je ouderen graag een mooie middag of avond bezorgen? Dan zoeken we jou! Kijk op www.4hetleven.nl voor de volledige functieomschrijving of bel met 035-5245156

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.