Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Taart met… Kees Buddingh

Een bijzondere viering van de 100ste geboortedag van de Dordtse dichter

Op 7 augustus 2018 zou Kees Buddingh’ 100 jaar zijn geworden: een datum om bij stil te staan. Dit doen we in de Blauwe Kamer van Stadsbibliotheek Dordrecht. Van 20.00 tot 22.00 uur blikt Wim Huijser van het Buddingh’ genootschap terug op het leven van de schrijver, dichter en tevens ereburger van Dordrecht.

Het wordt een avond vol bijzondere activiteiten: Wim vertelt alles over de laatste ontwikkelingen rondom Kees Buddingh’. Ook nemen we een kijkje bij de fantastische portretten van de schilders van Barteljee. Er wordt een bijzonder drukwerk onthult van het gedicht Wie maakt mij wat én we gaan naar buiten voor een wandeling langs typische Buddingh’ plekjes. Oh, en we vieren natuurlijk geen verjaardag zonder taart. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelden kan bij de balie van de bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl.
Praktische informatie

Wat:                Taart met… Kees Buddingh’

Wanneer:        dinsdag 7 augustus, 20.00 – 22.00 uur

Waar:               Stadsbibliotheek Dordrecht – de Blauwe Kamer

Toegang:         gratis | aanmelden bij de balie van de bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.