Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Taart met… Kors Monster

Een muzikale ode aan één van de vier zonen van Dordrecht

Kors Monster werd geboren op 27 december 1918. Hij was muziekdocent en dirigent en zijn hele leven is hij actief geweest als componist. Tijdens deze avond krijg je een kijkje in zijn leven aan de hand van een interview met zijn zoon Jaap Monster. Marjoleine Schaap (sopraan), Wieke Karsten (dwarsfluit), Jeroen Bon (dwarsfluit) en Caecilia Boschman (piano) voeren een aantal van zijn werken uit. Het belooft een bijzondere avond te worden in de Trinitatiskapel. Kom langs op vrijdag 29 maart vanaf 20.00 uur. De taart staat klaar! 

De Zonen van Dordrecht

Ongeveer honderd jaar geleden werden vier markante persoonlijkheden geboren: schrijver Kees Buddingh’, beeldend kunstenaar Otto Dicke, verzetsstrijder Aart Alblas en musicus Kors Monster. Deze vier Zonen van Dordrecht stonden voor de vrijheid van denken en leven. Ieder van hen was trots op hun stad Dordrecht. Tijdens drie voorgaande edities van Taart met… hebben we al aandacht besteed aan Buddingh’,
Dicke en Alblas. Als laatste van de vier Zonen van Dordrecht is Monster aan de beurt.

Praktische informatie
Wat:                             Taart met… Kors Monster
Wanneer:                      vrijdag 29 maart. Vanaf 20.00 uur
Waar:                           Trinitatiskapel, Vriesestraat 22, Dordrecht
Toegang:                     gratis, aanmelden is niet nodig

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.