Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tegenlicht Meet Up Dordrecht: uitdagers en aanpakkers

Hoe kan je, los van instellingen en overheid, de wereld een zetje in de goede richting geven?

Op donderdag 8 maart 2018 organiseren de Bibliotheek AanZet en Schouwburg Kunstmin de vijfde editie van Tegenlicht Meet Up Dordrecht. Dan staat de aflevering ‘uitdagers en aanpakkers’ van het programma VPRO Tegenlicht centraal. Het Dordtse publiek gaat in de Blauwe Kamer in gesprek met een aantal gasten, onder leiding van moderator Chris van der Meulen. De avond is van 19.30 uur tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Aanzet.

Uitdagers en aanpakkers: wat krijgen burgerinitiatieven eigenlijk voor elkaar?

In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharrewar en een dalend vertrouwen in overheid en instituties, zijn mensen die op een positieve manier verandering proberen te organiseren van groter belang dan ooit. Via de succesvolle VPRO Tegenlicht-webapp konden bezoekers uitdagers en aanpakkers aandragen. Mensen die met initiatieven in eigen buurt of netwerk de wereld een zetje in de goede richting geven. In VPRO Tegenlicht worden zeven van deze uitdagers en aanpakkers uitgelicht. Welke veranderingen weten zij, los van instellingen en overheid, voor elkaar te krijgen?

Over Tegenlicht Meet Up Dordrecht

Tegenlicht Meet Up Dordrecht is een maandelijks terugkerende debatavond naar aanleiding van het VPRO-programma Tegenlicht. Deze editie van de Tegenlicht Meet Up vindt plaats in De Blauwe Kamer. VPRO Tegenlicht is een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap worden onderzocht.

De Bibliotheek AanZet en Kunstmin hebben de handen ineen geslagen om maandelijks een editie van Tegenlicht Meet Up Dordrecht te organiseren. Hierbij worden zij ondersteund door een redactie van vrijwillige Dordtenaren. De redactie zorgt ervoor dat het programma een Dordtse vertaling krijgt van de globale trends die in Tegenlicht worden behandeld. Tegenlicht Meet Up Dordrecht vindt maandelijks plaats op de eerste donderdag van de maand, afwisselend in De Blauwe Kamer en Energiehuis Ketel 1.

Praktische informatie

Wat:                Tegenlicht Meet up

Wanneer:        donderdag 8 maart, van 19.30 – 21.30 uur

Waar:                          de Blauwe Kamer, Stadsbibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153

Toegang:         gratis

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.