Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

The Passion voor Dummies Wat betekent het paasverhaal voor jou?

Op donderdag 18 april is het zover, The Passion wordt uitgevoerd in Dordrecht. Voorafgaand aan deze muzikale paasvertelling organiseert de Bibliotheek AanZet een week eerder, op woensdag 10 april, een stadsgesprek: The Passion voor Dummies.

Vanuit verschillende invalshoeken maken we de beleving van het paasverhaal zichtbaar. De sprekers van deze avond zijn:

  • Michael de Zeeuw – dominee van de protestantse Wilhelminakerk in Dordrecht
  • Suheyla Seme – juriste bij de Raad van State en deelt haar kennis vanuit Islamitisch oogpunt
  • Gertjan Kleinpaste – politicus bij de Dordtse Partij en geeft zijn visie vanuit de niet-gelovige hoek.

Samen met jou gaan we in gesprek. Waar moet je op letten bij The Passion? Wat ervaren mensen, christelijk of niet, tijdens de paastijd? Het doel van de avond is om kennis en ervaringen te delen. En om The Passion in een breder perspectief te plaatsen. Het gesprek wordt geleid door RTV Dordrecht-verslaggever Ben Corino. We zijn benieuwd naar jouw mening! Praat je mee op woensdag 10 april? We starten om 19.00 uur in de Blauwe Kamer van Stadsbibliotheek Dordrecht. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

The Passion wordt live uitgezonden op donderdag 18 april om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Tot ziens in de bibliotheek!

Praktische informatie
Wat:             The Passion voor dummies

Wanneer:      woensdag 10 april, 19.00 tot 21.30 uur
Waar:           Stadsbibliotheek Dordrecht

Toegang:       Gratis

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.