Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Themarondleiding GlassFever

Verrassende combinaties van glas- en schilderkunst

Een mengeling van glas- en schilderkunst, een dialoog van eigentijdse kunst met eeuwenoude werken. Tijdens de themarondleiding GlassFever in het Dordrechts Museum, op zondag 21 augustus, laat u zich verrassen door opmerkelijke combinaties van glas- en schilderkunst.

In het Dordrechts Museum is glaskunst geplaatst in de context van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst. Een bloedrode kroonluchter met pikzwarte kraaien van Javier Pérez geeft 19de-eeuwse portretten een nieuwe lading, en andersom. Glanzende glazen duiven van Jan Fabre voegen zich bij 18de-eeuwse vogels op behangsels van Aert Schouman. Een ‘Laatste Avondmaal’ van Konstantin Khudyakov ontmoet een 16de-eeuws altaarstuk. Zo zijn er in elke zaal verrassende combinaties te zien. Glas inspireert!

Themarondleiding: zo 21 augustus, 14.30 uur, Dordrechts Museum, € 5,- excl. museumentree, Aanmelden: www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten of bij de balie.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.