Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Themarondleiding GlassFever

18de-eeuws glaswerk centraal

Kelkglazen, roemers, berkemeiers en gelegenheidsglazen. Rijk gedecoreerde pronkstukken uit de 18de eeuw. Tijdens de themarondleiding GlassFever, op zondag 7 augustus in het Dordrechts Museum, ontdekt u de verhalen achter deze glazen juweeltjes.

Het glaswerk, afkomstig uit de collectie Van Gijn, wordt gepresenteerd in een special collections-vitrine en past perfect bij de 18de-eeuwse schilder- en interieurkunst. Tijdens de rondleiding is tevens hedendaagse glaskunst te zien die, geplaatst in de context van zes eeuwen schilderkunst, verrassende combinaties oplevert.

Dat Huis Van Gijn een uitgelezen glascollectie bezit is een goed bewaard geheim. Dordrecht was in de 18de eeuw hét centrum van de diamantgravure op glas.

 Themarondleiding l zo 7 aug. l 14.30 uur l Dordrechts Museum l € 5,-, excl. museumentree l Aanmelden: www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten of bij de balie.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.