Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tips van de Reddingsbrigade

Om de kans op verdrinking zo klein mogelijk te maken, benadrukt Reddingsbrigade Nederland de navolgende tips ter harte te nemen:

Zoek de reddingsbrigade!

Als je een plekje zoekt om af te koelen, kijk dan eerst waar de lifeguards van de reddingsbrigade toezicht houden en ga daar het water in.

Wees voorbereid op koud water!

Een meer of de zee is vaak veel kouder dan je denkt. Koud water kan je in levensgevaarlijke problemen brengen. Door kramp kan zwemmen onmogelijk worden.

Ga niet te ver!

Zwem altijd langs de kust, dan zwem je nooit te ver van het strand af. Wees niet overmoedig en zwem een meer niet over; in het midden van een meer is het water dieper en kouder.

Wees voorbereid op stroming!

Stroming in water kan heel sterk zijn. Zit je in een stroming; blijf kalm, zwem met de stroming mee en roep om hulp! Zwem er niet tegenin; je put jezelf alleen maar uit.

Ga nooit alleen!

Ga samen zwemmen, dan is er altijd iemand om je te helpen als er iets misgaat.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.