Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

ToBe start seizoen met nieuwe cursussen, audities en meer

Voor iedereen die iets wil doen met kunst en cultuur gaat ToBe cultuurcentrum deze maand september weer van start met veel cursussen en activiteiten. Voor “iedereen” kun je heel letterlijk nemen, want er is voor alle leeftijden iets te doen. Van cursussen voor baby’s en dansaudities voor jongeren tot activiteitenochtenden voor ouderen.

Vanaf 14 september gaan alle cursussen dans, kunst & design, muziek en theater weer van start. Aan het uitgebreide aanbod worden een aantal nieuwe korte cursussen toegevoegd zoals Songwriting (12-24 jaar), Muziektheater (12-15 jaar), Theaterwerkplaats (16+) en Z!NG & SW!NG (2,5-5 jaar). Meer info en inschrijven via www.tobe.nl. Daarnaast is er voor dj’s en producers sinds kort de UBeat Academy van Lucien Foort.

Audities voor dansers

Echte dans performers die klaar zijn voor de volgende stap kunnen auditie doen bij de selectiegroepen van ToBe. Deze groepen dansen tijdens wedstrijden en shows. Op maandag 14 en dinsdag 15 september zijn er audities voor de twee hiphop crews (11-15 jaar en 16+) en de Moderne dansgroep (11-15 jaar). Aanmelden via www.tobe.nl.

 

De Inloop voor ouderen

Iedere dinsdag van 09.30 tot 11.30 uur is er een gratis activiteitenochtend voor ouderen uit de wijk, mensen met (beginnende) geheugenproblemen en mantelzorgers. De Inloop Kunst & Cultuur start weer in september. Iedere maand staat in het teken van een nieuwe kunst- & cultuurworkshop en er is voor iedereen koffie, thee en koek. Aanmelden is niet nodig. Meer info via www.tobe.nl.

 

Open Dag voor kinderen
Voor kinderen is er een Open Dag op zondag 6 september. Het Energiehuis is die dag gevuld met workshops dans, muziek, theater en kunst & design. Er is een ochtendprogramma voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en ’s middag is er een programma voor iedereen van 6 t/m 12 jaar. Wie de dag wil bezoeken kan zich gratis aanmelden via www.tobe.nl. Let op, er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.