Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Toch een feestje. Met bier voor bij de bbq

SMOOK, het jongste Schapenkoppen-bier, is nu gebotteld is 0,75 cl flessen en smaakt deze zomer prima bij de barbecue in eigen tuin!

Speciaal voor Dordrecht 800 jaar stad maakte Stadsbrouwerij Dordrecht een nieuw karakteristiek speciaalbier: SMOOK, de smaeck van Dordt. De introductie aan het begin van het jaar kreeg veel aandacht. De verkoop kwam op gang…. Maar helaas, toen kwam de coronacrisis. Ook activiteiten in de stad waarbij de Stadsbrouwerij het nieuwe bier had willen presenteren, gingen niet door.

Ondertussen is het bier natuurlijk wel al gebouwen. Het moet immers een week of zes lageren voordat het drinkbaar is.

“Vanaf januari hebben we SMOOK al geschonken aan bezoekers van onze wekelijkse proeverijen,” vertelt Ton Koedooder. Hij is coördinator van het team rondleidingen & communicatie en één van de 27 vrijwillige medewerkers van de Stadsbrouwerij. “Een van de eerste gasten zei dat ’t hem lekker bier leek voor bij de barbecue. Al proevend zag hij ’t sfeertje al voor zich….  Daarom besloten we om in de zomer SMOOK in grote flessen aan te bieden. Die kun je dan tijdens die barbecue gezellig delen met vrienden of familie.”

“Drink ’t lekker koud, op zo’n 6 graden”, voegt brouwmeester Sjoerd Wolting er nog aan toe. “SMOOK laat zich ook prima smaken bij de borrel, stukjes rookworst als hapje combineren er goed mee.”

SMOOK-in-grote-flessen is bij de Stadsbrouwerij (Buddingh’plein 20) voor 6 euro te koop tijdens de openingstijden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur.  Ook bij de meeste Dordtse supermarkten en slijterijen is bier van de Stadsbrouwerij verkrijgbaar.

Voor meer informatie zie www.stadsbrouwerijdordrecht.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.