Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De toekomst van schoolmusea- en collecties ‘Looking back to the future, presenting school history for a new era’

Van woensdag 5 t/m zaterdag 8 juli vindt in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht een internationaal congres van onderwijsmusea plaats. Tijs van Ruiten, directeur van het Onderwijsmuseum, verzorgt op woensdagavond 5 juli een lezing over het centrale thema van het symposium ‘Looking back to the future, presenting school history for a new era’. U kunt daarbij zijn: de lezing begint om 20.00 uur. In verband met het internationale karakter van de bijeenkomst is de voertaal Engels.

 

Kracht, kennis en kunde – nu en in de toekomst

Over de hele wereld zijn schoolmusea te vinden. Ze kennen een lange geschiedenis die vaak terug gaat tot de 19e eeuw. In een snel veranderende wereld moeten deze musea mee veranderen, zonder daarbij aan kracht, kennis en kunde te verliezen. Als we willen dat deze musea ook in de 21e eeuw relevant blijven, moeten er belangrijke vragen beantwoord worden. Vragen en uitdagingen op het gebied van collectiemanagement, doelgroepenbeleid en maatschappelijk ondernemen, maar bijvoorbeeld ook ten aanzien van wetenschappelijk onderzoek.

 

Discussie

Tijdens het symposium spreken vertegenwoordigers van school- en onderwijsmusea uit Europa, Azië, Afrika en Australië elkaar over nieuwe vormen van educatie, presentatie, onderzoek en tentoonstellingen. Op woensdagavond 5 juli wordt hiervoor de aftrap gegeven. Graag stellen wij u in de gelegenheid bij deze lezing aanwezig te zijn en na afloop van de lezing met onze internationale gasten in discussie te gaan.

 

Lezing: ‘Looking back to the future, presenting school history for a new era’

Door: Tijs van Ruiten, directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum

Wanneer: woensdag 5 juli 2017

Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Kosten: € 7,50 Aanmelden:

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.onderwijsmuseum.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.