Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Toerclub ‘De Mol’ een speciale racefietsdag voor vrouwen – 11 mei

Op 11 mei organiseert de Dordtse Toerclub ‘De Mol’ een speciale racefietsdag voor vrouwen. Tijdens deze dag kan iedereen kennismaken met de fietssport. Ook wie al langer fietst kan iets opsteken van de dag. De vereniging organiseert namelijk korte tochten op verschillende niveaus, dus voor zowel beginnende als voor gevorderde rijders. Bezoekers kunnen de hele dag door meedoen aan allerlei gratis workshops deze gaan over  de opbouw van een fietstraining, sportvoeding, bandje wisselen en over fietsonderhoud.

Mannen en kinderen

Uiteraard zijn mannen en kinderen welkom. Voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud is er een gratis crèche. Enkele workshops zijn ook voor mannen toegankelijk.

Giant leenfietsen

Fietsfabrikant Giant stelt verschillende fietsen beschikbaar van het merk Liv die de deelnemers gratis kunnen uitproberen. Ook zorgt Giant voor een volgauto bij de toertocht.

Wielerkampioen Lucinda Brand

Wat zou een vrouwenracefietsdag zijn zonder het boegbeeld van de Mol: Lucinda Brand? Zij werd in januari 2019 Nederlands kampioen veldrijden en heeft ook bij andere wedstrijden op de weg grote prestaties neergezet. Lucinda verzorgt op 11 mei een training en fietst mee in het peloton.

Waar?

De vrouwenracefietsdag van ‘De Mol’ vindt plaats op en bij de wielerbaan van De Mol  Vogelaarsweg 6 in Dordrecht en duurt van 10.00 tot 18.00 uur.

 

 

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.