Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Trotse COKD-kinderen na deelname DrechtStadLoop

Gespannen gezichten bij de start. Honderden kinderen stonden te trappelen om te starten. Samen met mascotte teQ. Wachtend op het startschot … een bijzonder moment voor jong en oud bij de Albert Schweitzer Puppy Run en de Albert Schweitzer Jeugdloop van de DrechtStadLoop.

Niet veellater zaten de Albert Schweitzer Puppy Run en de Albert Schweitzer Jeugdloop er weer op! Wat een geweldige prestatie hebben de kinderen geleverd. Getraind of niet getraind, iedereen straalde van enthousiasme. Trots nam iedereen zijn medaille in ontvangst na afloop. De spanning van de gezichten was verdwenen. Opluchting kwam ervoor in de plaats. En trots. Trots op hun prestatie. Trots op hun medaille. Maar de dag was nog niet voorbij. Na afloop van de loop leefden veel kinderen zich nog uit bij de COKD-tent. Het trefpunt op het Statenplein voor verdwaalde kinderen en trotse sponsor van de DrechtStadLoop. Met het onderwatermuseum, vind alle Meneer Sushi’s en vissen vangen in het aquarium was de COKD-tent een groot succes.

Sporten en bewegen

COKD Kinderopvang vindt het belangrijk dat alle kinderen kennis kunnen maken met de loopsport. Tijdens de DrechtStadLoop renden veel COKD-kinderen mee. “Bewegen past bij een gezonde leefstijl en is de basis voor een gezonde ontwikkeling” aldus Inge Hoogeveen, regiomanager bij COKD Kinderopvang. Ook bij dagelijkse opvang op de kinderopvangvestigingen wordt veel aandacht besteed aan sport en bewegen.

Over COKD Kinderopvang

COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers op 10 locaties één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.