Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Twee bijzondere activiteiten tijdens Week van de Begraafplaats

Twee bijzondere activiteiten tijdens Week van de Begraafplaats

De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) organiseert ook dit jaar weer de Week van de Begraafplaats. Van 28 mei tot 5 juni 2016 worden op begraafplaatsen in het hele land activiteiten georganiseerd met het thema Verborgen Tuinen. Ook de Dordtse begraafplaatsen zijn van de partij. Essenhof organiseert twee bijzondere activiteiten.

dinsdag 31 mei 2016

Lezing en rondleiding
De verborgen geschiedenis van de Joodse begraafplaats
Sprekers: C. Weltevrede en J. Gans

De historicus Kees Weltevrede vertelt over de geschiedenis van de joodse begraafplaats aan de Nieuweweg en over de joodse families die vroeger een prominente rol speelden in het maatschappelijk leven in Dordrecht in de 19e en 20e eeuw. Na een korte muzikale pauze zal Jacques Gans (voormalig consulent Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap, NIK) ingaan op de joodse begraafcultuur en de bijbehorende gewoonten en rituelen. Daarna volgt een gezamenlijke rondwandeling op de joodse begraafplaats en een bezoek aan het monumentale Metaherenhuisje.

De toegang voor dit avondprogramma is gratis. Reserveren is wel verplicht. Reserveren kan via essenhof@dordrecht.nl of telefoon 06 – 51397952.

Zaal open:     19.00 uur
Aanvang:      19.30 uur, tot 21.30 uur
Locatie:         Thuredrith Aula, Nassauweg 200

zaterdag 4 juni 2016

Open dag
De verborgen tuin van Dubbeldam

Op zaterdag 4 juni 2016 kunt u De Dubbeldamse Begraafplaats aan de Zuidendijk vrij bezoeken. Deze begraafplaats is minder bekend dan de algemene begraafplaats aan de Nassauweg, maar zeker niet minder interessant. Als voormalige buitenplaats is deze monumentale tuin uitgegroeid tot een groene oase van stilte en rust.

Tijdens deze open dag wordt u ontvangen met koffie en een bloemetje als grafgift. Er is historische informatie beschikbaar en de medewerkers informeren u graag over graflocaties, tarieven en asbestemmingsmogelijkheden. Ook zijn er demonstratiegraven aanwezig, zodat u een kijkje in het graf kunt nemen. Een bijzondere ervaring!

De toegang is vrij en reserveren voor deze activiteit is niet nodig.

Inloop tussen: 10.30 en 15.30 uur
Locatie: Algemene begraafplaats aan de Zuidendijk 272.

Meer informatie

Voor meer informatie over de activiteiten kunt u bellen met de Gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium Essenhof aan de Nassauweg 200, telefoon 078 – 770 8747.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.