Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Uitreiking VrijwilligersPassen door wethouder Rik van der Linden

Vrijdagmiddag 30 juni 2017 zal wethouder Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht om circa half vijf de VrijwilligersPas uitreiken aan een aantal bijzondere vrijwilligers tijdens het Vrijwilligersfeest. Het feest vindt dit jaar plaats van 15.30 tot 18.00 uur in Wijkcentrum De Koloriet aan de Jacob Marisstraat 70.

Nieuwe locatie

Fokje Bosma, coördinator van het Vrijwilligershuis: “Jarenlang heeft het SSKW haar Nieuwjaarsreceptie gecombineerd met de uitreiking van de VrijwilligersPassen. Supergezellig! En zo succesvol dat we, vanwege het toenemend aantal PasHouders dat zelf de Pas kwam ophalen, moesten uitkijken naar een grotere locatie. Die hebben we gevonden. In De Koloriet kunnen we alle PasHouders ontvangen.”

Combi met Vrijwilligersfeest

Bosma: “Tegelijkertijd waren we bezig een nieuwe formule voor het Vrijwilligersfeest te ontwikkelen. Dit ‘bedankfeest’ werd voorheen altijd, in opdracht van de gemeente Dordrecht, in Schouwburg Kunstmin georganiseerd. Dit jaar willen we gehoor geven aan de wens van een deel van de vrijwilligers om eens een ander soort feest te organiseren, ergens in de zomer. En zodoende kwamen we op het idee om beide evenementen te combineren.”

De wijken in

“Een en ander sluit mooi aan bij onze wens om meer de wijken in te gaan”, vervolgt Bosma. “Vrijwilligershuis Drechtsteden wil zoveel mogelijk samenwerken met bestaande organisaties in de wijken om vrijwilligerswerk ‘dicht bij huis’ zichtbaar te maken. Zo zal het voor buurtbewoners nog makkelijker zijn om zich bij een leuk initiatief aan te sluiten en tegelijk iets voor hun buurt of buurtbewoners te doen.

Ons plan is om het Vrijwilligersfeest en de uitreiking van de VrijwilligersPas ieder jaar in een andere wijk te laten plaatsvinden. Dit jaar prijzen wij ons gelukkig dat De Koloriet, in Oud-Krispijn, haar pand beschikbaar stelt voor het feest.”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.