Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Unieke kunst op kleding Onderscheid jezelf van de massa

Fashionshow bij Atelier Quakkelaar (JJQART) in en rond het historische pand op de Bagijnhof 74 te Dordrecht. De geboren Dordtse kunstenaar Jeannette (JJ) Quakkelaar toont op 25 Maart a.s. vanaf 14:00 uur op de rode loper, in informele sfeer haar huidige project: “I”-collection ~ Eye Am. Zo’n 20 modellen showen de door JJ op kleding geschilderde kunst, van cocktailjurken tot colberts, ieder op zich een uniek kunststuk vormend, trendsettend en onderscheidend van de massa. JJ sluit zelf de middag af met een live performance painting op een baroque bruidsjurk.

De kunst op de kleding wordt gekenmerkt door het oog, wat de “I” of Eye Am reflecteert, soms bijgestaan door de mond als expressief facet.
Semi-abstract expressionistische coincidence painting, in de ‘Eye Am’ (I Exist ) emotie of expressie, het oog benadrukkend. “I Am the embodiment of my paintings! My painting is me!”

De afbeelding(en) op de kleding, soms uitbundig, soms subtiel, zijn van dieren of mensen (selfies of bekende personen uit de artiestenwereld) en vaak omgeven door kleurrijke spiralen, strepen en spatten in een drip & splash stijl à la Jackson Pollock.
Na afronding van de KABK te Den Haag (1996) is de geboren Dordtse Jeannette Quakkelaar (1969) gestart met de oprichting van haar atelier en na 20 jaar keerde ze terug naar haar geboortestad Dordrecht (2016) op Bagijnhof.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.