Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Veiligheid staat voorop binnen de Bibliotheek AanZet: Activiteiten gaan door

Nu het coronabeleid landelijk is aangescherpt, hanteren we bij de Bibliotheek AanZet extra maatregelen om jouw bezoek aan de bibliotheek zo veilig en leuk mogelijk te laten verlopen. We stellen de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers voorop en onze activiteiten gaan zoveel mogelijk door. Uiteraard volledig coronaproof. Naast het deelnemen aan activiteiten kun je in de bibliotheek ook nog steeds boeken lenen, studeren, werken of kranten en tijdschriften lezen zoals je dat gewend bent. Houd wel rekening met de maximale verblijfsduur van 2 uur per persoon en het beperkte aantal studieplekken.

Activiteiten gaan door
Gelukkig kunnen we onze activiteiten zoveel mogelijk door laten gaan. Het is belangrijk dat je je hier vooraf online voor hebt geregistreerd of dat bij aankomst aan de deur alsnog doet. Ook als je de bibliotheek om een andere reden bezoekt, vragen we je het registratieformulier in te vullen. De activiteiten in de bibliotheek duren maximaal 2 uur.

Voor bezoekers vanaf 13 jaar is het verplicht om in de bibliotheek een mondkapje te dragen. Alleen wanneer je een activiteit in een afgesloten ruimte bezoekt en je een vaste plek krijgt toegewezen, kun je je mondkapje afzetten.

Voor de kleintjes
Aan een activiteit mogen maximaal 30 mensen deelnemen. Dit is inclusief kinderen en begeleiders.  Deelnemers van activiteiten zijn verplicht een winkelmandje te pakken, tenzij een medewerker van de bibliotheek anders aangeeft. Voor kinderen hebben we aangepaste regels. Zo is bij activiteiten voor kinderen t/m 6 jaar maximaal één ouder of begeleider per kind welkom. Bij activiteiten voor kinderen van 7 t/m 12 jaar mogen er geen ouders bij de activiteit aanwezig zijn. Ouders mogen uiteraard in de tussentijd wel de bibliotheek bezoeken.

Virtuele vestiging
Blijf je in deze tijd liever dichtbij huis? Geen probleem! Maak dan gebruik van onze virtuele vestiging. E-books, luisterboeken en de Kennisbank zijn beschikbaar via de website van AanZet. De Kennisbank is een verzameling van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd. Zo hoef je de bieb nooit te missen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onze coronamaatregelen

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.