Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vereniging Dordrechts Museum viert 175-jarig bestaan

De Vereniging Dordrechts Museum stond 175 jaar geleden aan de wieg van het Dordrechts Museum. Beide verjaardagen geven dit jaar aanleiding tot feestelijke activiteiten voor leden en niet-leden.

In het feestweekend van 24 tot 26 november worden VDM leden die al heel lang lid zijn van de vereniging uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst op vrijdag. Kunst kijken tijdens een bijzondere rondleiding en gezellig bijpraten tijdens de aangeboden lunch. Wie hiervoor in aanmerking komt krijgt een persoonlijke uitnodiging.

Op zaterdag bruist Art & Dining van de activiteiten. Ook dan weer verrassende rondleidingen  en een spetterend feest waar iedereen zich zal vermaken, van rustig bijpraten in de serre of dansen op swingen de muziek. Leden worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Op de feestavond zal het Jubileumboek worden gepresenteerd. Hierin wordt de recente geschiedenis van VDM beschreven.  Leden – en wie dat dit najaar nog wordt – krijgen het boek gratis; vanaf 28 november zal het ook te koop zijn.

Zondagochtend Kunst kijken tijdens bijzondere rondleidingen met verrassende performances.

Daarnaast voert de Vereniging actie onder het motto ‘Houd de herder bij de Schapenkoppen’. Doel is de zeven zeldzame 18e– eeuwse kamerschilderingen die het verhaal van Il Pastor Fido (de trouwe herder) uitbeelden aan het Dordrechts Museum cadeau te doen. De schilderingen zijn nu al te zien in het auditorium van het museum. De looptijd is verlengd, want er is nog meer geld nodig voor dit cadeau, dat altijd gratis in het auditorium te bezichtigen zal blijven.

*Wie zich dit najaar aanmeldt, is voor â € 45,- tot 31 december 2018 lid van VDM met alle voordelen de daaraan verbonden zijn.

Informatie over de activiteiten, de actie voor het cadeau en hoe u lid kunt worden vindt u op www.verenigingdordrechtsmuseum.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.