Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Verhalenverteller en cabaretier Patrick Nederkoorn komt naar Kunstmin

Ik betreur de ophef is een cabaretvoorstelling over liefde en politiek. Een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

Op zaterdag 21 december presenteert Kunstmin Patrick Nederkoorn in de Kleine Zaal van de Schouwburg. Een avond waarin Nederkoorn iedereen zal blijven boeien met zijn persoonlijke verhaal, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart. Kaarten: www.kunstmin.nl/ €17,50.

Verschillende levens

Patrick Nederkoorn heeft al verschillende levens geleid. Zo studeerde hij politicologie en theologie en ging daarna naar de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. Tijdens zijn politieke carrière was hij actief in de gemeenteraad als raadslid voor ‘Jouw Amersfoort’ en later als fractieleider van D66. We kennen hem ook als columnist voor de programma’s met het oog op morgen en Spijkers met koppen. Nu staat hij met zijn derde theatervoorstelling op de bühne. Een solo programma dat gebaseerd is op zijn tijd bij de gemeente.

In Ik betreur de ophef is zijn politieke leven de reden tot zelfreflectie. Hij schetst een wereld vol valse beloftes en oprechte leugens, list en bedrog, eigenbelang, machtspelletjes en incompetentie. De wereld van de politicus blijkt een parallelle wereld voor ‘normale theaterbezoekers’. Een openbaring voor elke burger en een feest van herkenning voor iedereen die zelf in de politiek zit.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.