Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Verkoop cd-collectie Stadsbibliotheek groot succes

Overgebleven cd’s nog steeds te koop

Al voor openingstijd stonden de eerste muziekliefhebbers op Koningsdag voor de deur van de Stadsbibliotheek. Voor één dag was de bibliotheek ingericht als muziekwinkel om de cd-collectie te verkopen. Aan het eind van de dag waren er ruim 2.000 cd’s verkocht. Dat is heel veel, maar nog niet alles. De overgebleven cd’s, zo’n 890 stuks zijn nog steeds te koop, voor € 2,- per doosje. Afrekenen kan contant of met pin bij de balie in de bibliotheek.

Het aantal cd’s dat wordt uitgeleend loopt elk jaar meer terug. En met de voorgenomen verbouwing van de Stadsbibliotheek, in de tweede helft van het jaar, is besloten te stoppen met de uitleen van cd’s. Al sinds januari 2018 worden er geen nieuwe cd’s meer aangeschaft voor de Stadsbibliotheek. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor een nieuw project voor jongeren, dat komend jaar gaat starten in de bibliotheek.
AanZet voor iedereen

De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de Bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Tot ziens in de bibliotheek!
Praktische informatie

Wat:            Verkoop overgebleven cd’s van de bibliotheek

Wanneer:      Tijdens openingstijden

Waar:           Stadsbibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.