Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Verruiming openingstijden op Goede Vrijdag voor levensmiddelenbranche

Het college heeft besloten om medewerking te verlenen aan verzoeken op Goede Vrijdag (10 april 2020) om de winkeltijden te verruimen voor alle winkels in de levensmiddelenbranche tot 22.00 uur. Het college heeft dit besloten op advies van de VNG. Dit om spreiding van het aantal bezoekers in deze winkels goed te kunnen opvangen, gezien de verwachte drukte. Winkels dienen daarvoor wel een verzoek in te dienen bij de gemeente. Dat kan via dit aanvraagformulier.

In de Winkeltijdenwet staat dat de winkels op Goede Vrijdag om 19.00 uur moeten sluiten. Gemeenten kunnen er voor kiezen een verruiming van de openingstijden op Goede Vrijdag, tussen 19.00 en 22.00 uur, toe te staan vanwege de uitzonderlijke situatie om besmetting van het coronavirus tegen te gaan.
De verwachting is dat niet alle winkels uit de levensmiddelenbranche hier gebruik van zullen maken.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.