Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vervanging pollers enige tijd uitgesteld

De vervanging van de pollers op 1 april door een systeem met kentekenherkenning is enige tijd uitgesteld. Door de situatie met het coronavirus is deze datum niet meer haalbaar. Een nieuwe datum voor invoering is op dit moment niet te geven,

In de nieuwe situatie beoordeelt een BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) de overtredingen. Door de aangescherpte maatregelen zijn de trainingen voor de BOA’s uitgesteld. Daarnaast is er een groep belanghebbenden die voor de aanvraag van een ontheffing naar de Stadswinkel moet komen. Bijvoorbeeld omdat zij de aanvraag niet via internet kunnen of willen doen. De Stadswinkel voert op dit moment alleen (wettelijke) taken uit die niet kunnen wachten.  Het aanvragen van de ontheffing autoluw gebied hoort hier niet bij. Het is belangrijk dat iedereen op tijd een ontheffing in huis heeft voordat het systeem verandert. Dat kan de gemeente nu niet garanderen.

Verlengen

De gemeente wil het systeem met kentekenherkenning natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Op dit moment is nog niet te zeggen wanneer dat is. De pollers blijven vanaf 1 april nog in gebruik. Ze gaan dan niet naar beneden, omdat de controle op ontheffingen dan nog niet mogelijk is. We verlengen de toegangspassen en transponders van ontheffinghouders, die nu geldig zijn tot 1 april, zo lang als nodig is. Ook voor ontheffinghouders die nog geen nieuwe ontheffing hebben aangevraagd. Het digitaal aanvragen van een nieuwe ontheffing blijft mogelijk. Ontheffinghouders ontvangen snel meer informatie. De pollercentrale blijft nog in bedrijf.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.