Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Verwenweek voor alle Dordtse Mantelzorgers!

Op zaterdag 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Rond deze datum worden in heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje gezet. MEE Mantelzorg organiseert dit jaar in samenwerking met lokale netwerkpartners verschillende activiteiten voor Dordtse mantelzorgers.

MEE Mantelzorg heeft tussen 10 en 18 november een verwenweek voor mantelzorgers georganiseerd. Wethouder Heijkoop zal op 10 november het startsein geven voor de verwenweek. Er zijn die week vele workshops, verwenactiviteiten en hapjes/drankjes. Groot Film-en Musicalorkest Timbres Divers zal met het concert “Thank You” de week afsluiten. Mantelzorgers uit Dordrecht kunnen gratis deelnemen. Informatie over data, tijd, locaties en vooraf aanmelden kunt u vinden in het Activiteitenoverzicht Verwenweek op www.meemantelzorg.nl  bij Dordrecht of bekijk de facebookpagina van MEE Mantelzorg. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij MEE Drechtsteden krijgen de folder automatisch thuisgestuurd.

Cadeautje voor Jonge mantelzorgers

Ook jonge mantelzorgers verdienen extra aandacht! Veel jongeren maken het mee: er is bij hen thuis iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving. Dat kan de vader of moeder zijn, maar ook een broer of zus of een ander familielid. Kent u een kind / jongere die opgroeit met zorg thuis? Woont hij / zij in Dordrecht en heeft de leeftijd van 6 t/m 21 jaar? Laat dat ons weten en wij zorgen dat diegene een leuk cadeautje krijgt! Aanmelden van een jonge mantelzorger kan tot 1 november 2018 via de website: www.meemantelzorg.nl

Survival Clinic

Hierbij dagen wij jongeren uit om naar het terrein van Gymforce One te komen voor een speciale Clinic met als hoogtepunt een echte hindernisbaan. Na instructie mag jij die natuurlijk over! Het maakt niet uit of je sportief bent of niet, iedereen kan meedoen. Deze Clinic is speciaal voor jongeren (6-21 jaar) die opgroeien met zorg thuis. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Natuurlijk mag je een vriend, vriendin, broer of zus meenemen. Woensdag 14 november van 18.00-19.00 uur.

Locatie: Gymforce One (bij tennisvereniging CC), Schenkeldijk 13, 3328 LE Dordrecht.

Voor vragen over de activiteiten rondom de Dag van de Mantelzorg kunt u bellen met MEE Mantelzorg T 078 206 32 02 of mail naar mantelzorg@meeplus.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.