Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vier kerst bij KRO-NCRV met het Grootste Online Kerstdiner van Nederland  

Samenwerking Resto VanHarte en KRO-NCRV tegen eenzaamheid

We naderen het einde van het jaar. Een periode waarin we met elkaar terugkijken en graag samen zijn. Want ondanks dat we fysiek afstand moeten houden, is het zo dat we ons door alles wat er dit jaar gebeurd is, meer verbonden voelen dan ooit. Helaas is het door de beperkingen dit jaar niet voor iedereen mogelijk om samen kerst te vieren. Daarom organiseert KRO-NCRV samen met Resto VanHarte het Grootste Online Kerstdiner van Nederland. Woensdag 23 december vanaf 18.00 uur is heel Nederland welkom aan de grootste online kersttafel van Nederland. Joris Linssen, Anita Witzier, Edson de Grace en Ramon Brugman schuiven samen met een aantal bijzondere gasten aan tafel aan. Tussen de gangen door worden de gasten getrakteerd op muzikale optredens en iedereen krijgt een kijkje in de keuken van dit speciale online driegangendiner.

KRO-NCRV en Resto VanHarte vinden het beiden belangrijk om ondanks het isolement waar mensen zich momenteel in bevinden toch te zorgen voor verbinding in de samenleving. Uit onderzoek* blijkt dat de helft van de Nederlanders zelf actief iets wil bijdragen aan het terugdringen van eenzaamheid. De bijdrage zit vooral in kleine dingen als een praatje maken en mensen bezoeken. De bijdrage aan het verminderen van eenzaamheid vindt vooral plaats binnen de eigen familie- en vriendenkring. Met het Grootste Online Kerstdiner willen we iedereen uitnodigen om alleen of met familie, vrienden, buurtgenoten of juist onbekend goed gezelschap samen te zijn.

Minister Hugo de Jonge van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport omarmt dit initiatief: “Kerst is hét feest van het samenzijn, maar juist samenzijn is dit jaar ingewikkeld. Daarom ben ik geweldig enthousiast over dit initiatief. Want als bij elkaar aan tafel zitten niet kan, dan doen we het toch gewoon online? Afzonderlijk op afstand, maar samen dichtbij. Een klein gebaar, van onschatbare waarde.”

KRO-NCRV Directeur Peter Kuipers: “In deze tijd van onzekerheid komt eenzaamheid veel harder binnen. Juist nu in de donkere decembermaand is het belangrijk dat mensen met elkaar in contact blijven. Het online kerstdiner zorgt ervoor dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen en we met elkaar kunnen genieten van een heerlijk diner. Het is toch een kleine moeite om er even voor een ander te zijn. Ik hoop daarom dat dit initiatief breed wordt gedragen in de samenleving.”

 

Het Grootste Online Kerstdiner

Het Grootste Online Kerstdiner is een event voor zowel leden als niet-leden van KRO-NCRV. Deze verenigingsactiviteit vindt plaats op woensdag 23 december. Speciaal voor dit online kerstdiner bereidt Resto VanHarte een feestelijk driegangenkerstdiner. Voor 6 euro bestel je hier een diner voor jou alleen of voor 7,50 euro twee maaltijden. Je maaltijd kun je ophalen bij een groot aantal Resto VanHarte-locaties door heel Nederland.

Vanaf 18.00 uur op 23 december gaan we in de studio en met iedereen thuis aan tafel en genieten we samen van een mooie avond.

KRO-NCRV’s Kerstmenu
Naast het Grootste Online Kerstdiner zorgt KRO-NCRV in de week rond kerst voor een speciaal radio-, tv- en online kerstmenu met keuze uit prachtige programma’s. Met onder andere Joris Kerstboom, De Nationale Kerstavond en Kerst met de Zandtovenaar is er in de kerstperiode voor iedereen altijd iets te zien of te luisteren. Kijk hiervoor op kro-ncrv.nl/kerstmenu.

KRO-NCRV en Resto VanHarte zijn aangesloten bij de Nationale coalitie tegen Eenzaamheid. Op de website van Een tegen Eenzaamheid staan verschillende tips, tools en initiatieven voor contact met elkaar.

 Het Grootste Online Kerstdiner, op woensdag 23 december om 18 uur via [website]. Kijk voor meer informatie op..

 *Onderzoek Eenzaamheid

Zeven op de tien Nederlanders zien eenzaamheid als (redelijk) groot probleem. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Coalitie Erbij. Acht op de tien Nederlanders vindt het onderwerp eenzaamheid het waard om over na te denken.

https://www.eenzaam.nl/over-eenzaamheid/feiten-en-cijfers-rond-eenzaamheid

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.