Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vier het Leven blij met samenwerking met Kunstmin en Energiehuis in Dordrecht

Samen uit, samen genieten in uw eigen regio met enthousiaste vrijwilligers van Vier het Leven!

Onder het motto `samen uit, samen genieten´ biedt Vier het Leven ouderen regelmatig de gelegenheid om onder begeleiding van een vrijwilliger te genieten van een film, concert of theatervoorstelling. Tijdens een uitje worden de gasten ondergedompeld in een andere belevingswereld die confronteert, verleidt, verrast en ontroert. Ze ontmoeten bekende en nieuwe mensen en genieten van een gezellige middag/avond uit.

Kunstmin en het Energiehuis
Schouwburg Kunstmin biedt voorstellingen voor iedereen in de regio. Kunstmin programmeert ook theater- en concertzalen in het nabijgelegen Energiehuis, de voormalige elektriciteitscentrale. De Dordtse schouwburg werkt al meerdere jaren samen met Stichting Vier het Leven, en is blij dat ouderen die er niet meer zelfstandig uit kunnen of willen, nu toch een prachtige middag of avond in de schouwburg kunnen beleven.

Vrijwilligersavond Vier het Leven in Kunstmin
Een paar keer per jaar komen de vrijwilligers van Vier het Leven bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Deze groep kwam in Schouwburg Kunstmin bij elkaar. Zo’n 28 vrijwilligers werden hartelijk ontvangen door de schouwburgmedewerkers. Na het informatieve deel, waarin veel werd verteld over de schouwburg en de voorstellingen die bezocht gaan worden, was er ook voldoende tijd om gezellig bij te praten. Tot slot werden alle Vier het Leven vrijwilligers  verrast met een mooie roos, als dank voor hun enthousiaste inzet voor Stichting Vier het Leven! Deze bloemen werden ter beschikking gesteld door Bloemisterij Den Dekker in Zwijndrecht (WC Walburg).)

Gevarieerd programma
Bent u benieuwd naar het aanbod van Vier het Leven? Alle genres van klassiek, toneel, dans/ ballet, musical tot cabaret zijn vertegenwoordigd in het aanbod van Vier het Leven. Ouderen maken hieruit hun keuze en melden zich aan bij Vier het leven. De deelnemers betalen de arrangementsprijs bestaande uit het toegangskaartje,  consumpties, vervoer en bespreekkosten. Vier het Leven is een goede doelen organisatie die wordt gesteund door gemeenten, donateurs, bedrijven en fondsen zodat de kosten voor de realisatie van haar activiteiten zo laag mogelijk blijven. U kunt het programma vrijblijvend aanvragen op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur via het landelijke (reserverings)nummer 035-524 51 56. Het programma wordt dan per post toegestuurd. Het overzicht met de geselecteerde voorstellingen is ook te vinden op: www.4hetleven.nl  Ook ouderen met een rollator of rolstoel zijn welkom. Hiervoor verzorgen we aangepast vervoer als dat nodig is.

Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert verspreid over heel Nederland in ruim 120 gemeenten compleet verzorgde sociaal culturele activiteiten voor ouderen, en pakt zo op een positieve manier eenzaamheid aan. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ zetten vrijwilligers zich tijdens theater- en concertbezoeken in voor een professionele begeleiding, waarbij aandacht voor het individu centraal staat. Einddoel is het verwezenlijken van een sprankelende ervaring waar de ouderen nog lang van nagenieten. Voor meer informatie over Vier het Leven kunt u bellen met 035 – 524 51 56 of kijk op www.4hetleven.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.