Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vierluik over splinternieuw samengesteld gezin dat almaar groter wordt: De Familie van Nielie

Vrijdag 12 januari te zien in Schouwbrug Kunstmin, Dordrecht

Met onder andere Jade Olieberg, Gustav Borreman en Lieneke Le Roux.

Theatergroep Kwatta komt met een bijzonder project: een serie van vier voorstellingen over een splinternieuwe samengestelde familie. Een spannend familie avontuur dat je vier jaar lang op de voet kunt volgen. Het eerste deel komt van de pen van Josee Hussaarts, artistiek leider en regisseur van Kwatta. Ieder jaar neemt een andere schrijver het stokje over en in elk deel wordt samengewerkt met een ander muziekensemble. Op vrijdag 12 januari om 19:30 is het eerste deel De Familie van Nielie barst van liefde te zien in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht.

De Familie van Nielie is een splinternieuwe familie, met een nieuwe vader, een nieuwe moeder, een nieuw broertje, een nieuwe zus, een nieuwe oma, een oude hond, een nieuw varken, kortom de Familie van Nielie, die almaar groter en groter wordt. In de Familie van Nielie is alles mogelijk. Maar wat als er iets misgaat? Als dochter Pam verdwijnt, de kattenmaffia opduikt, de filosoof zijn hoofd door een raam steekt, en er tussen al dat nieuwe soms iets ouds en verdrietigs oppiept… Dan barst de Familie van Nielie van liefde soms bijna uit elkaar.   Ieder jaar neemt een andere schrijver het stokje over. Na deel één neemt Simon van der Geest (schreef onder andere de jeugdromans Dissus en Spijkerzwijgen) het stokje over voor het tweede deel. Deel drie is voor rekening van Nhung Dam (schreef onder andere Duizend vaders) en de afsluiter van het vierluik is in handen van Tamara Bos (schreef voor jeugdfilms en series zoals Otje, Knofje en Minoes).

Iedere voorstelling van het vierluik wordt gecoproduceerd in samenwerking met een groot muziekensemble waaronder het Nationaal Jeugd Orkest, Het Gelders Orkest en Oorkaan. Daarnaast werkt Kwatta samen met componist Rogier Bosman. Hussaarts en Bosman werkten eerder samen voor Kwatta´s muziektheatervoorstelling Dissus (winnaar Zilveren Krekel 2015 en één van de 5 genomineerde Zapp Theaterprijs 2015) en Mariken (één van de vijf genomineerden voor de Zapp Theaterprijs 2016)

De Familie van Nielie is een muziektheater voorstelling voor de hele familie, vanaf 6 jaar. De Familie van Nielie barst van liefde maakt kans op de Zapp Theaterprijs, de landelijke publieksprijs voor jeugdtheater. De voorstelling reist door het hele land tot en met 4 maart 2018. Maak alvast kennis met de Familie van Nielie op www.kwatta.info/familievannielie

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.