Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De Vikingen vallen aan!

Tal van verrassende activiteiten tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie (26 december t/m 6 januari) worden er in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht weer veel spannende en bijzondere activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen Vikingschepen leren bouwen, runen schrijven en (heel bijzonder!) koken als een Noorman! De activiteiten zijn gratis toegankelijk, op vertoon van een entreebewijs.

Runenschrift, drakarschip, schilden, zwaardvechten …

Tijdens de kerstvakantie nemen stoere Noormannen het Onderwijsmuseum helemaal over. Kinderen kunnen deelnemen aan een workshop ‘Runenschrift’. Tijdens deze workshop leren ze bijvoorbeeld hun eigen naam te schrijven in het schrift van de Vikingen, maar ze kunnen ook een echt Drakarschip leren bouwen. Of een fraai Vikingschild dat ze daarna goed kunnen gebruiken tijdens de workshop zwaardvechten!

Potten en pannen

Een échte Viking weet niet alleen veel van zwaarden, maar ook van potten en pannen! Tijdens de workshop ‘Koken als en echte Noorman’ gaan kinderen aan de slag om samen met creatieve Noormannen een lekkere maaltijd voor te bereiden.

Voorleesmiddagen

Voor de allerkleinsten zal in de kerstvakantie iedere woensdag- en donderdagmiddag om 13:00 uur worden voorgelezen in het Onderwijsmuseum. En ook hier komen de stoere Noormannen en –vrouwen terug!

Meer informatie?

Durft uw kind het aan om langs te komen en deze krijgers in de ogen te kijken?  Op www.onderwijsmuseum.nl staat het volledige activiteitenoverzicht met data en tijden. De activiteiten zijn gratis in combinatie met een entreebewijs.

Het Onderwijsmuseum is tijdens de vakantieperiode alle dagen geopend, met uitzondering van zondag 25 december (Eerste Kerstdag) en zondag 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.