Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Villa Augustus, Dordrecht, 21 februari 2018

ONTMOETINGEN IN AUGUSTUS

Over politieke dieren, rotgrond, 2 eieren, klein kijken & poëzie 

In Villa Augustus vindt vanaf half maart een nieuwe reeks inspirerende Ontmoetingen plaats. Bas Kwakman interviewt schrijvers Gerbrand Bakker en Eva Meijer over politieke dieren en waarom rotgrond niet bestaat. Bioloog Kees Moeliker bespreekt met beeldend kunstenaar Anne Geene haar fotografische natuuronderzoeken. Dichters Myrte Leffring, Mustafa Stitou en Maud Vanhauwaert  gaan in gesprek over de melancholie, humor en verwondering in hun poëzie. In het paasweekeinde presenteren beeldend kunstenaars Geerten Ten Bosch en Harriët van Reek hun wonderlijke prentenboek Ei! Ei!

Schoonheid om je heen, in taal. kleur, letters, poëzie, beelden en klanken, is een belangrijk onderdeel van Villa Augustus. Daarom worden kunstenaars en andere gasten uitgenodigd te vertellen over hun werk, inspiratie, denkbeelden en passie. Tijdens deze Ontmoetingen laten zij een eigen kijk op de wereld zien en een origineel inzicht of bijzondere werkwijze. Het zijn altijd onderwerpen die iets met Villa Augustus van doen hebben.

Op 14 maart gaat Bas Kwakman in gesprek met de schrijvers Eva Meijer en Gerbrand Bakker. Meijers boek Het Vogelhuis (2016) en essay De soldaat was een dolfijn (2017) geven aanleiding te kijken hoe we met dieren samenleven en dat kunnen veranderen. In het nieuwe boek Rotgrond bestaat niet (2018) van schrijver en hovenier Gerbrand Bakker probeert hij op humoristische wijze te doorgronden waarom de mens de natuur wil controleren.

Beeldend kunstenaars  en Geert geven op 31 maart een bijzondere presentatie van hun experimentele prentenboek Ei! Ei!.  Het boek gaat over vriendschap en durf, de tekeningen dagen je uit goed te lezen en kijken. De originele tekeningen en collages zijn op de Paasdagen 1 en 2 april te zien in galerie Herfst, de pop-up galerie in kamer 24 van de Villa.

Op 15 april ontmoet Kees Moeliker, bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, beeldend kunstenaar Anne Geene. Geene fotografeert de verborgen schoonheden van planten en dieren. Een gesprek over natuuronderzoeken en gedeelde fascinaties, met oog voor detail en een flinke dosis humor.

Tijdens de ontmoeting van 25 april staat de poëzie van dichters Myrte Leffring, Mustafa Stitou en Maud Vanhauwaert centraal. Zij vertellen over het ontstaan van hun gedichten, wat hen bezig houdt, de humor en verwondering in hun werk en hoe hun zoektocht naar vorm en klank verloopt. Stitou en Vanhauwaert wonnen vele prijzen en waren stadsdichter van respectievelijk Amsterdam en Antwerpen.

 

Aanvang:

14 maart en 25 april20.00 uur
31 maart: 16.00 uur / 1 en 2 april 12.00 – 17.00 uur
15 april: 11.00 uur

Toegang:

€ 10,- (inclusief drankje)
31 maart – 1 & 2 april gratis

Adres: 

Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht

Reserveren:

Villa Augustus, T. 078-639 31 11

Meer informatie over het programma is te vinden op www.villa-augustus.nl en Facebook

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.