Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vincent de Vries viert 35-jarig jubileum in Grote Kerk van Dordrecht

 

Zaterdagvond 28 september viert Vincent de Vries zijn 35-jarig jubileum als organist in de Grote Kerk van Dordrecht. Op deze avond staan grote orgelwerken en koraalmuziek centraal. Samenzang zal niet ontbreken.
Vincent opent de avond met Fête van Jean Langlais, een feestelijk stuk! Daarna zal er samenzang zijn van het lied ‘Daar ruist langs de volken’. Een orgelconcerto van Vivaldi zal aarna volgen. Op deze avond zal hij verder de hele 8e sonate van Alexandre Guilmant en B.A.C.H. van Franz Liszt ten gehore brengen. Verder zal er muziek gespeeld worden van Hubert Parry en Feike Asma. De avond wordt afgesloten met samenzang van het lied ‘ ‘k Wil U, o God mijn dank betalen’.

Tijdens de pauze is er tegen betaling koffie, thee of fris te verkrijgen. Verder zullen er Scheveningse delicatessen worden geserveerd. Er zal verder een muzikale verassing zijn voor Vincent. De verrichtingen van de organist en registranten zijn via een scherm te volgen. Het belooft een muzikale avond te worden!
Het concert begin om 19.30 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 10,- en t/m 16 jaar is de toegang € 5,-. Meer informatie zie: www.orgelconcertenvincentdevries.nl. Allen hartelijk welkom!

Wie is Vincent de Vries?
Vincent de Vries is in 1969 te Scheveningen geboren. Hij kreeg op 4- jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianiste Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.
Na zijn diploma “Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, U.S.A.) te studeren voor de titel “Master of Music”.
Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het “performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piane aan de Baylor University te Waco (Texas)

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot “Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan universiteiten in Amerika en Azië.
Op 15-jarige leeftijd maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 8 cd’s: Oude Kerk, Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk, Maassluis, St. Martin, Dudelange (Lux.), St. Gudula, Rhede (D) en St. Aposteln, Keulen. Verder maakte Vincent 5 cd’s bij MSR Classics (piano/harpsichord). In 2016 is er een cd opgenomen in de Bovenkerk van Kampen. In mei 2018 zijn twee nieuwe cd’s Vincent de Vries verschenen. Deze twee cd’s zijn opgenomen in de St. Joriskerk van Amersfoort. In 2019 zal de cd “Vincent de Vries, 35 jaar organist” verschijnen. Op deze cd staan nostalgische opnames vanuit de Grote Kerk en Evangelisch Lutherse Kerk Den Haag.
Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille. Meer informatie zie: www.orgelconcertenvincentdevries.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.