Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vlijpark TUINFAIR

TUINFAIR Vlijpark

 

Lente fair 2016

Het thema van de jaarlijkse tuinfair van het Vlijpark is ‘eten uit de berm’.

Anders dan bij het verschijnsel bermtoerisme uit de jaren ’60, waarbij er gepicknickt werd in de berm langs de snelweg, gaat het hier om het bereiden en nuttigen van allerlei hapjes en drankjes uit bloemen, bladeren en vruchten van planten die overal in bermen zijn te vinden. Tijdens de fair kunt u ze proeven: armeluishoning (van de paardenbloem), zuring, zevenbladpesto, madeliefjeskappertjes, roze zout met vergeet-me-niet, beukenbladbitter, Italiaanse laurierlikeur, vlierbessenlikeur, likeur van wilde aardbei en bramen, tafelwater met munt of een takje van de colaplant.

Deskundigen zorgen voor gratis advies over kweken, plukken en de eveneens gratis recepten maken het mogelijk eens een origineel feestje te bouwen met deze lekkernijen.

Met trots tonen we de bezoeker onze nieuwe kas. Uit die kas komt al een uitgebreid aanbod: allerlei bloemen, groenten, kruiden, courgettes en maar liefst 12 soorten tomaten. Dat alles gekweekt zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er is een mooie variatie cosmea, ridderspoor, en amaranthus, maar ook heerlijk geurende terrasplanten als zomerviolier ontbreken niet. Voor liefhebbers die van imposant houden zijn er volop wonderbomen! Dit alles is te koop voor een zacht prijsje.

Verder is er een theeterras en kunnen kinderen zich in verschillende activiteiten storten.

De tuinfair vindt plaats op zaterdag 28 mei van 10 tot 16 uur.

Het Vlijpark is te vinden aan de Nieuwe Noordpolderweg 1, aan de noordkant van de Noordendijk, even voorbij Plan Tij, bij de sportvelden van Oranje-Wit.

 

Voor meer informatie: www.vlijpark.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.