Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Volgende week zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Ook het Dordrechts Museum besteedt hier aandacht aan.

Vrijdag 20 september 14:30 uur – Verwondering Rondleiding
De Verwondering is een speciale rondleiding voor mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie en hun dierbaren. Tijdens deze rondleiding bekijkt u in een kleine groep een beperkt aantal kunstwerken. Een speciaal opgeleide museumdocent brengt samen met u de schilderijen tot leven. Alles draait om het genieten en beleven van kunst in een veilige omgeving. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor volgende week. Kijk op https://www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten/verwondering/ voor meer informatie. Reserveren kunt u per mail doen via acm.schuurmans@dordrecht.nl of telefonisch via 078 7705217.

Schilderrijke verhalen ism De Merwelanden
Speciaal tijdens dit weekend (19 – 22 september) kunt u in het museum de verhalen lezen die bewoners met dementie van zorgcentrum De Merwelanden hebben geschreven bij schilderijen uit het museum. Loop door de zalen heen en kom onderweg de schilderijen met hun nieuwe verhalen tegen. Het zijn verrassende verhalen die je op een nieuwe manier naar de schilderijen laten kijken. Te zien van vrijdag 19 t/m zondag 22 september in het museum en daarna nog 2 weken als pop-up tentoonstelling in de Merwelanden.

Ik hoop u volgend weekend te mogen begroeten in het Dordrechts Museum!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.