Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vooral voor mensen die moeite hebben met rondkomen

GeldenzoDordt.nl: de website voor een makkelijker en leuker leven.

Vanaf 11 juni 2019 kunnen Dordtenaren terecht op www.GeldenzoDordt.nl: de website met voorzieningen die het leven van Dordtenaren makkelijker en leuker maken. De website is vooral bedoeld voor mensen die moeite hebben met rondkomen. Wethouder Peter Heijkoop lanceerde het platform bij het Vogelnest, een wijkinitiatief in de Vogelbuurt waar inwoners terecht kunnen voor een goede bak koffie, samen koken of bijvoorbeeld zelf een kledingstuk repareren.

Peter Heijkoop: “Het Vogelnest is één van de vele mooie voorzieningen in Dordrecht waar mensen voor een klein bedrag of kosteloos terecht kunnen. Maar vaak weten we onvoldoende van elkaar wat we precies doen, waardoor de Dordtenaren met een kleine portemonnee niet meer weten welke regelingen en voorzieningen er allemaal voor hen zijn. Met GeldenzoDordt.nl willen we hier overzicht in aanbrengen en de vele voorzieningen die Dordrecht rijk is dichter bij de mensen brengen die het echt nodig hebben.”

Breed aanbod
Leuke dingen doen, hulp bij schulden, andere mensen ontmoeten, een bijdrage in schoolkosten, gratis tweedehandskleding, meubels voor een nieuw huis of hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan. Het aanbod van de voorzieningen op de website is divers en geschikt voor jong en oud.

Samen tegen armoede
In Dordrecht is armoede aan de orde van de dag. Vaak met ingrijpende persoonlijke en maatschappelijke effecten als gevolg. Daarom heeft de gemeente samen met maat-schappelijke partners in de stad het programma ‘Samen tegen Armoede’ opgesteld. Met GeldenzoDordt.nl brengen we voor inwoners en samenwerkingspartners overzicht aan in de grote hoeveelheid voorzieningen, die ondersteunend zijn voor mensen die met weinig geld moeten rondkomen. Met als doel dat Dordtenaren de weg hier naartoe beter kunnen vinden, een passend antwoord vinden op hun vraag en gemakkelijker kunnen meedoen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.