Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Voormalige Jozefschool wordt monument

Het college van burgemeester en wethouders wil de voormalige Jozefschool aan de Singel 222 aanwijzen als gemeentelijk monument. De school is tegenwoordig in gebruik als ateliergebouw voor beeldend kunstenaars. Buren aan de Singel hebben het verzoek tot aanwijzing ingediend.

De school aan de Singel is honderd jaar geleden gebouwd. Het vormde een combinatie met de naastgelegen Rooms-Katholieke Antoniuskerk. Het gebouw is zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant nog opmerkelijk gaaf, en daardoor een sprekend voorbeeld van de architectuur van die tijd. Zowel het gemeentelijk vakteam Erfgoed als de Welstands- en Monumentencommissie afdeling monumentenzorg en archeologie als de welstandscommissie adviseren positief op het verzoek van omwonenden.

Ook wethouder Piet Sleeking is enthousiast: ‘We hadden dit pand eigenlijk eerder kunnen aanwijzen als monument. Het heeft ook van binnen nog helemaal het karakter van die tijd. Mooi om die waarde met deze status te onderstrepen. De aanvraag door buren toont maar weer eens aan hoe Dordtenaren aan monumenten in hun stad gehecht zijn.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.