Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Voorzieningen voor mantelzorgers verder uitgebreid

We hebben in Dordrecht een uitgebreid aanbod aan ondersteuning voor mantelzorgers. Gelukkig maken steeds meer mantelzorgers gebruik van deze ondersteuningsmogelijkheden, want mantelzorgen is vaak zwaar en intensief. Om mantelzorgers nog beter te kunnen ondersteunen breiden we het aanbod de komende jaren uit. Zo kunnen mantelzorgers sinds 1 januari van twee nieuwe voorzieningen gebruik maken: gratis parkeren op het Gezondheidspark en een vergoeding aanvragen in de parkeerkosten in een gebied waar betaald parkeren geldt. Daarnaast kunnen mantelzorgers sinds 1 januari het hele jaar door de vernieuwde mantelzorgwaardering aanvragen.

Gratis parkeren op het Gezondheidspark
Op vertoon van de speciale Dordtpas voor mantelzorgers kunnen mantelzorgers vanaf januari 2020 gratis parkeren op het parkeerterrein Gezondheidspark bij het Albert Schweitzerziekenhuis. Per bezoek is parkeren voor maximaal 4 uur mogelijk.

Parkeren in het gereguleerd parkeergebied
Er zijn mantelzorgers die iemand verzorgen die woont in een gebied waar betaald parkeren (gereguleerd publiek) geldt. Zij kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding in die parkeerkosten. Diegene voor wie de mantelzorger zorgt kan sinds 1 januari 2020 met behulp van DigiD een aanvraag doen voor deze mantelzorgregeling. Deze is gratis en 1 jaar geldig. Hiervoor is echter wel een mantelzorg parkeerverklaring nodig. Deze is op te vragen via de website van Meemantelzorg.nl.

Nieuwe mantelzorgwaardering
Vanaf 1 januari kunnen alle mantelzorgers die mantelzorgen voor iemand die in Dordrecht woont via Meemantelzorg.nl de nieuwe waardering 2020 aanvragen. De nieuwe waardering voor mantelzorgers is een gratis Dordtpas voor mantelzorgers met een tegoed van € 75,-. Daarnaast kunnen zij gratis gebruik maken van de andere voordelen die de pas biedt. Zoals onbeperkt gratis een bezoek brengen aan het Dordrechts Museum, een keer gratis Poffertjes eten bij Visser’s Poffertjes of een keer gratis naar Kinepolis en The Movies. Het is ook mogelijk om tegen een flinke korting deel te nemen aan culturele, recreatieve en sportieve voorzieningen in Dordrecht en daarbuiten.

Meer weten?
Meer informatie over de Dordtpas is te vinden op de website www.dordtpas.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.