Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Veel vrijwilligers nodig tijdens NLdoet

Dordrecht – Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In Dordrecht is Vrijwilligershuis Drechtsteden intermediair voor NLdoet.

Kloppend hart Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn, draagt bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk én laat het zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Vele handen maken licht werk Dordrecht kent vele vrijwilligersorganisaties en heel veel vrijwilligers. Circa 50 organisaties hebben een klus op de website van NLdoet.nl gezet. Het is werk waar zij zelf niet aan toekomen. Inwoners, bedrijven, families of vriendengroepen, die een dag(deel) willen helpen, kunnen zich via deze website voor een klus aanmelden.

Er zijn nog tientallen vrijwilligers nodig bij een keur van organisaties. Zo bereidt Stadslandbouwkas De Oude Beer zich voor op het nieuwe seizoen. Samen met NLdoet-ers gaan zij, gezellig rondom een grote tafel zittend, zaaien en stekken. Bij Korfbalvereniging DeetosSnel wil men het Sportcafé verven en de inrichting bijwerken. Buiten wordt de tribune opgeknapt. Alle scoutings zoeken handige doe-het-zelvers. Zo worden bij Arooda alle lampen en tl buizen vervangen door led buizen en led verlichting. En gaat men bij Johan & Cornelis De Witt het aanlegsteiger beter toegankelijk maken, het clubgebouw schilderen en de groenstrook snoeien. Natuurvriendenhuis De Kleine Rug heeft veel ‘groene’ vrijwilligers nodig. Op hun terrein bevindt zich een prachtige wilgen griend. Zij gaan ruimte scheppen voor deze natuur door een aantal oude bomen te verwijderen. Verpleeghuis Crabbehoff organiseert samen met vrijwilligers een gezellig ontbijt voor zo’n 100 bewoners. Bij Syndion ontmoeten cliënten en vrijwilligers elkaar tijdens een gezellige tuindag waarna er samen wordt gegeten, etc.

Aanmelden Men kan zich voor een klus aanmelden op www.nldoet.nl/vrijwilligers en informatie vinden op www.nldoet.nl. Voor eventuele vragen of wanneer er een probleem opduikt, is het Vrijwilligershuis bereikbaar op 078-2000223 of via contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.