Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

VrijwilligersPas uitgereikt bij SPUI93

Drechtsteden – Vrijdagmiddag 28 juni 2019 heeft wethouder Peter Heijkoop van de gemeente Dordrecht de VrijwilligersPas uitgereikt aan een aantal bijzondere vrijwilligers. De uitreiking vond plaats in het centrum van Dordrecht bij SPUI93 (voorheen SSKW). Ruim 5000 passen lagen deze middag klaar, er zijn nog heel veel aanvragen in behandeling.  

Ieder jaar mogen organisaties die hun vrijwilligers met een VrijwilligersPas bedanken, namen doorgeven van vrijwilligers die zij extra in het zonnetje willen zetten. Zij ontvangen de Pas dan uit handen van de wethouder.

Bijzondere vrijwilligers
Siem Wulfse, die zich met hart en ziel inzet voor Geef ‘t Dordt. Zowel aanbieders van spullen als de ontvangers zijn aangenaam verrast als deze voormalige sterkste man van Nederland ineens in hun huis staat. Ruwe bolster met bekende blanke pit, recht door zee; niet moeilijk doen, gewoon gaan is zijn motto. Hij is altijd goed gehumeurd, heeft een luisterend oor voor wie het even moeilijk heeft en staat altijd klaar.

Mary Ruisch, die al decennia lang betrokken is bij maatschappelijke initiatieven in de stad en jarenlang namens Groen Links in de Dordtse gemeenteraad zat. Nu schrijft Mary artikelen voor wijkkrant De Poorter en is zij voorzitter bij Helianthus, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

Jet Robben bevrouwd met verve een afhaalpunt van Groene Kratje en Rechtstreex – voor lokale en eerlijke producten. Dit soort nieuwe bewegingen worden op gang gebracht met vrijwillige inzet. En worden een succes door enthousiaste en betrokken mensen als Jet. Iedere week maakt zij de bestellingen klaar en wacht tot die allemaal zijn opgehaald. Een mooi mens met voor iedereen een praatje en een kwinkslag.

Ria van Rijswijk, vrijwilliger bij speeltuinvereniging Oosterkwartier. Zij heeft zo’n energieke en positieve instelling dat het aanstekelijk werkt op het hele team van vrijwilligers en buurtbewoners, die zich hier inzetten om een veilige, groene en avontuurlijk speelplek te verzorgen voor de kinderen in het Reeland en omliggende wijken. Ria heeft altijd oog voor de kinderen, ze zijn allemaal dol op haar! Ze is een echte teamspeler en een gouden aanwinst voor de speeltuin.

Met dank aan de ondernemers
De VrijwilligersPas maakt dankbaar gebruik van de welwillendheid van het bedrijfsleven. Zonder hen geen Pas. Op de website van SPUI93 is te zien wie korting geven aan pashouders. Voor meer informatie bel 078-6137029, contact@spui93 nl of www spui93.nl De pas is geldig van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.