Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

VrijwilligersPassen vrolijk ontvangen tijdens Vrijwilligersfeest

Drechtsteden – Vrijdagmiddag 30 juni 2017 hebben de wethouders Jolanda de Witte en Rik van der Linden tijdens het Vrijwilligersfeest, dat het Vrijwilligershuis ieder jaar in naam van de gemeente Dordrecht organiseert, de nieuwe VrijwilligersPassen uitgedeeld aan enkele bijzondere vrijwilligers.

Bijzondere Vrijwilligers

Ieder jaar mogen organisaties die hun vrijwilligers met een VrijwilligersPas bedanken, namen doorgeven van vrijwilligers die zij extra in het zonnetje willen zetten. Zij ontvangen de Pas dan uit handen van de wethouders. Dit jaar viel die eer te beurt aan:

Mevrouw Riki Brekelmans die al decennia lang actief is in Dordrecht. Tegenwoordig zet zij zich in bij Inloophuis Helianthus en bij Milieudefensie Drechtsteden; de heer Jan van Efferen is o.a. actief bij de Stichting 50+, Techniek Dock en RTV Papendrecht; mevrouw Marja Luijten verzet vanuit de Andreaskerk veel werk voor de Voedselbank; de dames Katarina Flipovic en mevrouw Xianmei Ge zetten zich op geheel eigen wijze in voor ouderen bij activiteitencentrum Nederburgh; mevrouw Tine de Kievit is al 30 jaar een centraal punt voor zowel de Stichting Natuur en Landschap Zwijndrecht als voor de Vereniging Arboretum Munnike Park; mevrouw Tana Sharif zet zich met hart en ziel in voor Home Start om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen en tenslotte de heer Ruben Henriques, een veelzijdig vrijwilliger van de Koloriet en het Repair Café. Hij is overal inzetbaar en wordt wel de “Bob de Bouwer” van de Koloriet genoemd.

Het was duidelijk te merken dat beide wethouders er plezier in hadden om de passen uit te delen. Met een geintje hier en daar zat de stemming er al gauw in. Ook werd er geduldig geposeerd voor de drie aanwezige beroepsfotografen. Hun camera’s klikten er lustig op los en net als bij een echte Oscar-uitreiking verdrongen zij elkaar om de best mogelijke foto te maken van degenen die voor een kort moment voor het voetlicht stonden.

VrijwilligersPas anders

Sommige vrijwilligers stonden wel even raar te kijken toen ze hun VrijwilligersPas ophaalden. Ze kregen niet meer de vertrouwde op papier gedrukte Pas met hun naam achterop, maar een pasje van hardplastic met een streepjescode. “De VrijwilligersPas blijft zich vernieuwen”, vertelt Fokje Bosma, coördinator van het Vrijwilligershuis Drechtsteden. “Samen met het bedrijf Klantkaart, onderzoeken wij deze zomer of we de mogelijkheden van de Pas kunnen uitbreiden. Ondertussen kunnen vrijwilligers nu al de ‘Kortingen Pas’ van onze website downloaden op hun telefoon, zodat zij tijdens het winkelen even kunnen kijken waar zij korting krijgen.”

Vrijwilligersfeest Nieuwe stijl

De vrijwilligers werden hartelijk ontvangen in De Koloriet met een drankje en een hapje en vrolijke  Caribische muziek. Het is nog niet bekend in welke wijk het feest volgend jaar gehouden zal worden. Bosma kijkt tevreden terug op een geslaagde middag. “Het was een goed besluit om het feest en de uitreiking op een andere locatie te laten plaatsvinden. Het veroorzaakt een soort kruisbestuiving. Vrijwilligers uit andere wijken hebben nu gefeest en een drankje gedronken met vrijwilligers uit Oud Krispijn en misschien hebben ze elkaar op nieuwe ideeën gebracht. Het VrijwilligershuisDrechtsteden.nl  is altijd bereid om mee te denken en nieuwe initiatieven te ondersteunen.”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.