Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Waterbus vaart langer door tijdens Big Rivers

De Waterbus vaart komend weekend langer door. Op de lijnen 21 (Dordrecht-Zwijndrecht) en 22 (Dordrecht- Papendrecht) vaart de Waterbus op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli tot 23.00 uur. Op zondag 16 juli vaart de Waterbus op beide lijnen tot 22.00 uur. De extra afvaarten houden verband met het Big Rivers Festival en de afsluiting van de Merwedebrug voor gemotoriseerd verkeer.

Het idee voor de extra afvaarten komt van Aquabus, de exploitant van de Waterbus. De gemeente sprong meteen op door de extra vaarten te financieren. ,,Het Big Rivers Festival is één van de drukst bezochte evenementen van Dordrecht. Uit de eerdere pilot met nachtvaarten weten we dat er tijdens festivals meer belangstelling is voor de waterbus”, aldus directeur Eric Schipper van Aquabus. ,,Vanwege de afsluiting van de Merwedebrug voor auto’s en motoren hopen we dat er zoveel mogelijk mensen met de fiets naar Dordrecht komen. De extra afvaarten van de Waterbus zijn daarbij een mooie  stimulans”, verwacht wethouder Rik van der Linden.

Directeur Bas de Zwart van Big Rivers reageert verheugd op de extra afvaarten. “De Waterbus is natuurlijk een prachtige manier om het festival te bereiken. We heten niet voor niets Big Rivers! Dit kan een mooie aanleiding zijn om nog wat langer te blijven genieten van alle muziek in de stad. Wellicht is het een goede test voor alle evenementen in Dordrecht. Het past bij het thema duurzaamheid dat wij in het programma hebben opgenomen.”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.