Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weekend- en nachtafsluitingen Drechttunnel maart 2018

Rijkswaterstaat werkt in het weekend van vrijdag 9 tot maandag 12 maart ‘s nachts in de Drechttunnel (A16). De tunnel is tijdens deze werkzaamheden in beide richtingen afgesloten vanaf 21.00 uur tot de volgende ochtend. Ook de op- en afritten tussen Hendrik Ido Ambacht en ’s-Gravendeel zijn deels afgesloten. Het doorgaande verkeer op de A16 wordt  omgeleid via de N3/A15. Houd rekening met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat renoveert en vervangt de komende jaren een flink aantal tunnels, bruggen en viaducten op leeftijd in de provincie Zuid-Holland waaronder de Drechttunnel. Het is de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis. In 2017 zijn we hiermee gestart. De afgelopen maanden zijn in de Drechttunnel diverse nieuwe technische installaties aangebracht, zoals nieuwe camera’s, slagbomen en een hoogtedetectiesysteem. Ook zijn nieuwe voorzieningen aangebracht om de camera’s eenvoudiger mee te besturen vanuit de Verkeerscentrale en is er software aangepast. Deze nieuwe installaties worden tijdens de nachtelijke weekendafsluiting aan het huidige besturingssysteem gekoppeld voor een goede bediening van de tunnel. Het aangepaste besturingssysteem wordt uitgebreid getest en diverse oude installaties worden weggehaald.

In dit weekend worden ook asfalteringswerkzaamheden aan de zuidzijde buiten de tunnel uitgevoerd. Daarnaast wordt op een aantal plaatsen binnen het afgesloten deel van de A16 de bewegwijzering vervangen.

Zo kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door onze tunnels rijden.

 • Nachtafsluiting in beide richtingen
 1. De Drechttunnel is volledig afgesloten in beide richtingen in de periode:
 2. vrijdag 9 maart 21:00 – zaterdag 10 maart 08:00 uur
 3. zaterdag 10 maart 21:00 – zondag 11 maart 10:00 uur
 4. zondag 11 maart 21:00 – maandag 12 maart 05:00 uur

In de richting Dordrecht/Breda (van noord naar zuid) zijn ook afgesloten:

 • Hendrik-Ido-Ambacht (23): toerit
 • Zwijndrecht (22): af- en toerit
 • Dordrecht (21): afrit

In de richting Dordrecht/Breda (van zuid naar noord) zijn ook afgesloten:

 • ’s-Gravendeel (20): toerit dicht
 • Dordrecht (21): af- en toerit dicht
 • Zwijndrecht (22): afrit

Overdag en tijdens de maandagochtendspits is de Drechttunnel open voor verkeer. Hulpdiensten kunnen gebruik blijven maken van de tunnel.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via N3/A15. Lokaal verkeer rijdt via de stadsbrug tussen Zwijndrecht en Dordrecht. Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

 Overige nachtafsluitingen

Aansluitend aan de werkzaamheden van het weekend zijn er de komende 4 weken doordeweeks nachtelijke werkzaamheden tussen 21.00 uur en 05.00 uur. Hierbij is de hinder beperkt omdat er altijd doorgang door de tunnel is. Wel zijn er soms aansluitingen dicht:

In de richting Dordrecht/Breda (van noord naar zuid) zijn afgesloten:

 • maandag 26 t/m donderdag 29 maart de af- en toerit Zwijndrecht (22)

 

In de richting Zwijndrecht/Rotterdam (van zuid naar noord) zijn afgesloten:

 • maandag 2 t/m vrijdag 6 april de af- en toerit Dordrecht-centrum (21)

 

Overdag en tijdens de spits zijn de af- en toeritten gewoon open voor verkeer.

 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl -> wegwerkzaamheden, via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 8002 of via @RWS_Verkeer.

Informatie over de grote onderhoudsopgave in Zuid-Holland staat op rws.nl/bereikbaarzh.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.