Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wereldwijd succesvolle deelfietssysteem Nextbike nu ook in Dordrecht

Het internationaal succesvolle deelfietssysteem Nextbike start een proef in Dordrecht. Iedereen die een ritje wil maken op de fiets kan gemakkelijk en voordelig een fiets ophalen bij één van de Arriva Nextbike locaties in Dordrecht. Het Arriva Nextbike fietsdeelsysteem stelt fietsen ter beschikking voor korte ritten, via een netwerk van stations. Arriva en Waterbus starten de proef als aanvulling op het openbaar vervoer. De provincie Zuid-Holland financiert de proef grotendeels. Ook de gemeente Dordrecht ondersteunt de pilot die loopt tot december 2018.

De proef begint met 75 deelfietsen op verschillende locaties in Dordrecht: P+R Energiehuis, P+R Weeskinderendijk, Station Dordrecht CS, Halte Merwedekade Waterbus en Eindhalte Grevelingenweg lijn 4 (bij het Biesboschcentrum). Aanvullend zijn er virtuele fietsdeelpunten in het centrum van Dordrecht (fietsenstalling Raamstraat en bij de Movies, Nieuwstraat 62) en bij de fietsenstalling van het Biesboschcentrum (Baanhoekweg 53). Alle locaties worden de komende dagen gereed gemaakt, zodat tijdens de kerstmarkt in Dordrecht iedereen gebruik kan maken van de deelfiets!

 

De deelfietsen kunnen bij één van de acht Arriva Nextbike locaties naar keuze gehuurd en teruggebracht worden. Daarmee verschilt het systeem van de OV-fiets, die in Dordrecht ook beschikbaar is. De deelfietsen zijn voor iedereen toegankelijk en functioneren als aanvulling op en versterking van het bestaande openbaar vervoer in Dordrecht.

 

Werkwijze en tarieven

Het huren van een deelfiets is eenvoudig en laagdrempelig en kan onder andere via een mobiele applicatie. Deze app is voor iedereen gratis te downloaden. Via een abonnement betaalt de reiziger een vaste prijs per jaar, en kunnen zij tot 30 minuten per rit gratis gebruik maken van een fiets. Bij langer gebruik geldt een oplopend tarief per 30 minuten. Ook is het mogelijk om zonder abonnement gebruik te maken van het Arriva Nextbike fietsdeelsysteem. Meer informatie over de werking van Arriva Nextbike: www.nextbike.nl.

 

Om reizigers kennis te laten maken met het fietsdeelsysteem is bij registratie in de Nextbike-app tussen 13 december 2017 en 10 januari 2018 het eerst ritje gratis (ongeacht de duur van de rit).

 

Nextbike
Nextbike is met 120 fietsdeelsystemen in 24 landen wereldwijd een toonaangevende exploitant van fietsdeelsystemen. Aangezien het fietsdeelsysteem in Nederland een relatief nieuw concept is, werken Arriva en Waterbus samen met een ervaren partij als Nextbike. Arriva Nextbike is eerder dit jaar van start gegaan in Maastricht. De ervaringen daar zijn positief.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.