Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weven of patchworken: alles kan in het Onderwijsmuseum!

Tal van verrassende activiteiten tijdens de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober) worden er in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht weer allerlei verrassende en creatieve activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen leren weven, patchworken  of pompoms maken. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Kom handwerken in het Onderwijsmuseum!
De nieuwste tentoonstelling in het Nationaal Onderwijsmuseum heet ‘Van het Naadje en de Kous – handwerken op school’. In de herfstvakantie staan alle workshops en activiteiten in het teken van deze tentoonstelling. Kinderen kunnen zich in de educatieve ruimte uitleven in één van onze creatieve workshops. Weven, patchworken of armbandjes maken: alles kan deze herfstvakantie in het Onderwijsmuseum!

Wollige beestjes

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar in de huid van een echte modeontwerper kruipen en schitterende schaduwsilhouetten maken met pailletten en knopen. Of leer weven en maak met wol een kleurrijk kunstwerk! Daarnaast zijn er workshops waar kinderen originele kledinghangers, wollige beestjes of pompoms leren maken. Het volledige activiteitenaanbod staat op www.onderwijsmuseum.nl.

Cadeauboxje of vriendschapsarmbandje maken?

Naast deze bijzondere workshops, zijn er in het Onderwijsmuseum ook doorlopend creatieve activiteiten. Van maandag 16 tot zondag 22 oktober kunnen onze jongste bezoekers een origineel cadeauboxje maken. In de educatieve ruimte liggen het stappenplan en alle materialen al klaar. In de week daarna kun je vriendschapsarmbandjes maken met hulp van een speciaal filmpje!

De activiteiten zijn gratis

Voor meer informatie over het activiteitenaanbod kijkt u op www.onderwijsmuseum.nl. De activiteiten vinden plaats in de educatieve ruimte van het museum. Als je wilt deelnemen aan de workshop op 18 oktober (‘Maak je eigen naaldenboekje’) dan kun je je vooraf aanmelden via educatie@onderwijsmuseum.nl of bel 078 – 632 68 23. Voor alle andere activiteiten is vooraf aanmelden niet nodig. Tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de activiteit kun je je inschrijven bij de balie van het museum. De workshops zijn gratis in combinatie met een entreebewijs voor het museum.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.