Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weven of patchworken: alles kan in het Onderwijsmuseum!

Tal van verrassende activiteiten tijdens de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober) worden er in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht weer allerlei verrassende en creatieve activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen leren weven, patchworken  of pompoms maken. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Kom handwerken in het Onderwijsmuseum!
De nieuwste tentoonstelling in het Nationaal Onderwijsmuseum heet ‘Van het Naadje en de Kous – handwerken op school’. In de herfstvakantie staan alle workshops en activiteiten in het teken van deze tentoonstelling. Kinderen kunnen zich in de educatieve ruimte uitleven in één van onze creatieve workshops. Weven, patchworken of armbandjes maken: alles kan deze herfstvakantie in het Onderwijsmuseum!

Wollige beestjes

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar in de huid van een echte modeontwerper kruipen en schitterende schaduwsilhouetten maken met pailletten en knopen. Of leer weven en maak met wol een kleurrijk kunstwerk! Daarnaast zijn er workshops waar kinderen originele kledinghangers, wollige beestjes of pompoms leren maken. Het volledige activiteitenaanbod staat op www.onderwijsmuseum.nl.

Cadeauboxje of vriendschapsarmbandje maken?

Naast deze bijzondere workshops, zijn er in het Onderwijsmuseum ook doorlopend creatieve activiteiten. Van maandag 16 tot zondag 22 oktober kunnen onze jongste bezoekers een origineel cadeauboxje maken. In de educatieve ruimte liggen het stappenplan en alle materialen al klaar. In de week daarna kun je vriendschapsarmbandjes maken met hulp van een speciaal filmpje!

De activiteiten zijn gratis

Voor meer informatie over het activiteitenaanbod kijkt u op www.onderwijsmuseum.nl. De activiteiten vinden plaats in de educatieve ruimte van het museum. Als je wilt deelnemen aan de workshop op 18 oktober (‘Maak je eigen naaldenboekje’) dan kun je je vooraf aanmelden via educatie@onderwijsmuseum.nl of bel 078 – 632 68 23. Voor alle andere activiteiten is vooraf aanmelden niet nodig. Tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de activiteit kun je je inschrijven bij de balie van het museum. De workshops zijn gratis in combinatie met een entreebewijs voor het museum.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

VIDEO: Bomen aangeplant in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Video van ondertekening door het waterschap Hollandse Delta, Parkschap Nationaal Park de Biesbosch, Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht over samenwerking voor het beheer en onderhoud van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.