Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wij maken Dordt samen schoner tijdens Dordt Schoon

Afgelopen voorjaar kon Dordt Schoon vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan. Komend najaar krijgt deze actieweek daarom een tweede kans! Van 19 september, World Cleanup Day, tot en met 26 september maken we Dordrecht samen een stukje schoner tijdens Dordt Schoon.

Of je het nu doet in je eigen straat, het sportveld of schoolplein, het grasveldje om de hoek of het park verderop, samen schoonmaken zorgt voor een schone omgeving en een goed gevoel. Tijdens Dordt Schoon, van zaterdag 19 september tot en met zaterdag 26 september, vinden overal schoonmaakacties plaats, allemaal op eigen initiatief van Dordtenaren die zich in willen zetten voor een schone leefomgeving.

 

World Cleanup Day

Dordt Schoon gaat dit najaar van start op World Cleanup Day. Deze bijzondere dag wordt dit jaar in Nederland door de Plastic Soup Foundation samen met Nederland Schoon georganiseerd. World Cleanup Day is een wereldwijde opruimactie. Ruim 180 landen geven de planeet die dag een grote schoonmaakbeurt.

 

10 jaar Dordt Schoon

Door alles wat er dit jaar gebeurt, zouden we het bijna vergeten: dit jaar vieren we 10 jaar Dordt Schoon! Dit vraagt om iets speciaals. Maak een feestelijke foto van je volle vuilniszakken in de vorm van het getal 10. Zet deze foto op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers. De meest originele foto wint een taart!

 

Doe ook mee!

Meedoen is simpel. Bedenk een leuke actie, meld je aan en leen materiaal bij Weizigt om het opruimen nog gemakkelijker te maken. Alle informatie over Dordt Schoon, het aanmeldformulier en informatie over het lenen van materialen vind je op www.weizigt.nl. Op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers vind je alle acties en hoe je kunt aansluiten bij acties van anderen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.