Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wijkkrant De Poorter digitaal

Onlangs onthulde wethouder Piet Sleeking in de stadsbibliotheek de eerste Digitale Poorter met bewegend beeld. Hij deed dit door een selfie te maken. Naast deze – eerste – digitale editie blijven de papieren wijkkranten nog steeds voortbestaan.

Door het vervallen van een van de papieren edities, is het idee vanuit de redactie en TIEN Plus ontstaan om een wijkkrant digitaal aan te bieden. Gekozen is voor de zomerperiode, zodat De Poorter vanuit de luie strandstoel op de laptop, iPad of mobiel gelezen kan worden.

De kracht van de redactie
Naast deze digitale versie worden er dit jaar nog steeds trouw vijf papieren versies uitgegeven. De kracht van de wijkkrant is de redactie van bewoners. Zij maken samen de krant, bespreken de inhoud en zijn kritisch over de objectiviteit. Voor de digitale editie is gekozen om dat vast te houden. Het blijft een krant met acht pagina’s.

Digitale wijkkranten
Al enige tijd worden papieren wijkkranten na uitgave digitaal aangeboden op deze wijkwebsite van Dordt Centraal, bij het Wijknieuws. De nieuwe Dubbeldammer heeft een eigen website met nieuws.
Bij de nieuwe Digitale Poorter kan men als een echte krant blijven bladeren en is er bewegend beeld aan toegevoegd.
Zie hier de Digitale Poorter en foto’s van de onthulling.

Meer weten?
Kijk eens op www.wijkendordrecht.nl/doemee of op www.dordtaanzet.nl/communicatie.
Uitgever van de wijkkranten is:
TIEN Plus (onderdeel van MEE Drechtsteden) | Spuiweg 89 | 3311 GT | Dordrecht | E  tienplus@meedrechtsteden.nl | T 078-750 89 66 | LET WEL: TIEN Plus is van 10 t/m 30 juli gesloten.

Fotografie: John van der Laan

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.