Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

WO II crossingtocht

Speciale ‘Biesbosch 75 jaar bevrijd’ vaartocht!

Beleef hoe het verzet in de Biesbosch eraan toe ging. Hoe schepen werden verborgen in kreken en geulen. Hoe mensen met gevaar voor eigen leven heen en weer crossten naar en van bevrijd gebied. Deze vaartocht gaat vanaf het Biesbosch MuseumEiland naar het Brugje van St. Jan. Hier werden in de Tweede Wereldoorlog Duitsers overmeesterd en gevangen genomen. Het is een tocht door ondiepe smalle kreken, die gedeeltelijk overeenkomt met de route die de linie-crossers in het laatste halve jaar van de Tweede Wereldoorlog maakten. Zij brachten in maanloze nachten documenten, militaire gegevens, piloten of andere mensen over van bezet naar bevrijd gebied. Vanuit het reeds bevrijde zuiden namen zij weer medicijnen mee naar bezet gebied.

Deze tocht gaat over de bijzondere rol van de Biesbosch bij de bevrijding van Nederland. Tijdens de thematentoonstelling ‘Biesbosch 75 jaar bevrijd’ wordt er iedere donderdag en zondag in de maanden december t/m mei gevaren. De vaartocht duurt ongeveer 2,5 uur. De schipper vertelt.

Prijzen: volwassenen: € 21,50; kinderen tot 12 jaar € 15,50. Prijzen zijn inclusief museumbezoek en exclusief kortingen zoals Museumjaarkaart e.d. Deze dient u wel aan de kassa te tonen.

Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2, 4251 MT Werkendam, www.biesboschmuseumeiland.nl, 0183-504009.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.