Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wonen op het Beverwijcksplein is leuk!

‘Je loopt zomaar even de stad in om te shoppen’

Annelies Rombout (12 jaar) woont al sinds ze zich kan herinneren, samen met haar moeder, op het Beverwijcksplein in Dordrecht. Annelies heeft er veel gespeeld. Dat was erg leuk, vooral bij de fontein. Ook stond er een boom waar je in kon klimmen. Nu zitten er vaak zwervers op de bankjes, die blowen en drinken. Dat geeft soms wel een naar gevoel. De politie en toezicht zijn er vaak, dat is best fijn.

Pop-up-markt

Wat zo leuk is aan het plein, is dat er elke laatste zondag van de maand een pop-up-markt is. Ook loop je zomaar de stad in. Dordrecht is een leuke stad en heeft hele leuke winkels. Dat vindt vriendin Anna Dirker (13 jaar) ook.

Probleem

Anna en Annelies zijn vriendinnen en zitten allebei op het Dalton College en gaan beide naar de tweede klas HAVO. De beide dames werpen nog wel een probleem op. Waar kopen wij onze schoolspullen, nu de V&D er niet meer is?

Annelies en Anna gaan nu genieten van een welverdiende vakantie.

Hermien Jansens, Foto’s: Evert Jaquet

DSC02696-kl                            DSC02721-kl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.