Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Woonadvies Dordrecht

Wat wij kunnen doen als u de volgende vagen heeft:

 • Hoe weet ik of ik niet te veel huur betaal?
  • Moet mijn verhuurder niets doen aan de gebreken in mijn woning?
  • Wat is er nodig bij het oprichten van een Vereniging van Eigenaren (VvE)?
  • Er is sprake van overlast in onze VvE. Hoe kunnen we dit aanpakken?

Als (particuliere) huurder, huiseigenaar of VvE kunt u met uiteenlopende woonvragen te maken krijgen. De adviseur van Woonadvies Dordt helpt u daarbij zo goed mogelijk op weg. Woonadvies Dordt is de expert op het gebied van wonen.

Onze adviseur zet deze kennis graag voor u in. Hij bemiddelt, onderzoekt en adviseert bij bouwkundige, financiële en beheersmatige onderwerpen. Daarbij is altijd aandacht voor uw belangen, de belangen van de buurt en de woonomgeving. Fysieke en sociale aspecten gaan bij Woonadvies Dordt hand in hand.

Bij huisvestigingsprojecten slaat onze adviseur bruggen en boekt hij resultaten. Immers, voor duurzaam beheer en de ontwikkeling van woningen, buurten en wijken, is goede samenwerking tussen de betrokken partijen essentieel. Daar zet Woonadvies zich als procesbegeleider graag voor in.

Bij alles wat we doen, staat maatschappelijke verantwoordelijkheid voorop. Zakelijke belangen combineren we zorgvuldig met de zorg voor mens en omgeving. Het verbinden van de verschillende actoren in de wijk is daarbij ons uitgangspunt.

 

Woonadvies Dordt is er voor u

Woonadvies werkt voornamelijk voor inwoners van Dordrecht. Wij helpen u om uw wensen en belangen zichtbaar te maken, zodat u als volwaardig gesprekspartner kunt opkomen voor uw belangen. Met de juiste ondersteuning van onze adviseur, kunt u steeds meer zelf.

 

Opdrachtgevers

Woonadvies Dordt werkt ook in opdracht van derden zoals bijvoorbeeld de Gemeente Dordrecht, woningcorporaties en bewonersorganisaties. Maar ook woningbezitters, particuliere opdrachtgevers en huurdersraden kunnen bij Woonadvies Dordt aankloppen. Vanuit ons productenaanbod zetten we op maat de juiste werkwijze in.

 

Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

De Gemeente Dordrecht en ContourdeTwern hebben een Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag in het leven geroepen. Hier kunnen huurders klachten over ongewenst gedrag van hun huisbaas melden.

Sommige verhuurders of huisbazen nemen het niet zo nauw met de rechten van de huurder. Zij houden zich niet aan de wetten en regels. Ze onderhouden de woningen slecht en/of vragen veel te hoge huren. Soms zetten ze huurders onder druk. Daardoor kunnen ongewenste situaties ontstaan waarbij huurders zich niet veilig voelen in hun woning.

Via het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag brengt de gemeente dit in beeld. Zij doet dit samen met huurders en andere partijen in de stad.

ContourdeTwern, Woonadvies Dordt, gaat namens de gemeente met uw meldingen aan de slag.

 • men noteert meldingen die huurders doen en brengt deze in kaart
 • samen met de huurder kijkt men  naar een mogelijke oplossing
 • men ondersteunt en informeert huurders
 • in overleg met de huurder spreekt men de verhuurder of huisbaas aan als dat nodig is
 • men maakt een lijst op van verhuurders die zich niet aan de gewenste afspraken houden

Wilt u iets melden?

Heeft u problemen met uw verhuurder of huisbaas? Dan neemt u zelf de 1e stap en ga met de verhuurder in gesprek. Natuurlijk begrijpen wij dat dit moeilijk of lastig voor u kan zijn. Komt u er na het 1e gesprek samen niet uit? Of heeft u hulp nodig bij een volgend gesprek? Dan kan u dit doorgeven bij het Meldpunt.
Het melden van het ongewenst verhuurgedrag kan door te bellen naar 06-20432069. U krijgt dan een medewerker  van ContourdeTwern aan de lijn. Of u kunt een e-mail te sturen naar ongewenstverhuurgedrag@dordrecht.nl

 

 

 

 

 

Contact Vest 181 Hans Almekinders
Telefoonnummer

Mobiele nummer

078 632 41 00

06 204 32 069

E-mailadres hansalmekinders@contourdetwern.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.