Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Woonkeus verlaagt jaarlijkse inschrijfkosten met ruim 25%

Woonkeus verlaagt per 28 januari 2020 haar inschrijfkosten voor woningzoekenden.

De kosten van de jaarlijkse verlenging dalen met 25% naar € 15,00. In het eerste inschrijfjaar zijn de kosten € 22,50 en die zijn 29% verlaagd. Woonkeus is een organisatie die woningzoekenden in de Drechtsteden ondersteunt bij het vinden van een geschikte (sociale) huurwoning.

In 2017 is besloten om Woonkeus te reorganiseren. Belangrijke reden van de reorganisatie was een verlaging van de bedrijfskosten met het voornemen de inschrijfkosten voor woningzoekenden te verlagen. Door de wachttijden staan woningzoekenden soms jaren i ngeschreven bij Woonkeus. Met de nieuwe tarieven liggen de kosten op hetzelfde niveau als andere regionale aanbodsystemen van (sociale) huurwoningen. Woningzoekenden waarderen de kwaliteit van de dienstverlening van Woonkeus in 2017 met 7,7. Op 28 januari komt Woonkeus met een verbeterde website die nog beter inspeelt op de wensen van woningzoekenden. De nieuwe tarieven gaan dan ook in.

De regio Drechtsteden bestaat uit de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Meer over Woonkeus kunt u lezen op de website www.woonkeus.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.