Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Word Leescoördinator met de Bibliotheek AanZet

Leesbevordering stimuleren voor basisschoolleerlingen                                                                 

Begin september gaat de cursus voor pedagogisch medewerkers en andere professionals uit het basisonderwijs weer van start bij de Bibliotheek AanZet in Sliedrecht. Als Leescoördinator ben jij de aanjager van leesbevordering binnen jouw school. Tijdens de cursus maak je kennis met verschillende soorten jeugdboeken en actuele titels. En je oefent afwisselende werkvormen. De eindopdracht – een leesplan inclusief alle activiteiten – loopt als een rode draad door de cursus. Na afloop ben je in staat om het leesbeleid vorm te geven en uit te voeren. De cursusavonden zijn op donderdag 27 september, 18 oktober en 8 en 29 november en duren van 17.00 – 20.00 uur (er wordt gezorgd voor een lichte maaltijd). Doe mee en zorg dat alle leerlingen op jouw school met plezier lezen en betere (lees)resultaten behalen. Want daar profiteren we toch allemaal van?

Leesmotivatie begint bij leesplezier
Lezen stimuleert de ontwikkeling van kinderen. Met plezier lezen is een noodzakelijke voorwaarde voor gemotiveerd lezen. Als leescoördinator zorg je ervoor dat het lezen op jouw school structureel wordt gestimuleerd en wordt ingebed in het beleidsplan. Denk bij een goed leesklimaat o.a. aan: voldoende leestijd, een actuele en gevarieerde collectie, activiteiten en ook deskundigheidsbevordering van de collega’s. Het opleiden van een leescoördinator maakt ook deel uit van het programma de Bibliotheek op school.

De cursus                                                                                                            

De cursus ‘Leescoördinator’ bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven door een gecertificeerde trainer. We bespreken onderwerpen als het onderhouden van een gevarieerde boekencollectie, het toepassen van afwisselende werkvormen, het schoolbreed deelnemen aan leescampagnes en het zorgen voor deskundigheidsbevordering van het team. Deelnemers krijgen alle basiskennis om leesplezier te realiseren voor de doelgroep 5 tot 12-jarigen.

Een belangrijk onderdeel van de cursus is om een realistisch voorleesplan op te stellen, zodat de cursisten de lesstof meteen in de praktijk brengen. Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl/leescoordinator voor meer informatie over deelname, kosten en studiebelasting van deze cursus.

In het kort
Wat:             Cursus ‘Leescoördinator’

Wanneer:     27 september, 18 oktober, 8 en 29 november
Waar:           Bibliotheek Sliedrecht

Voor wie:     Docenten en andere professionals uit het primair onderwijs

Toegang:     kijk op www.debibliotheekaanzet.nl/leescoordinator voor meer informatie

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordrecht komt in feeststemming

DORDRECHT – Dordrecht komt langzaam in de kerststemming. Maandag werd in de binnenstad begonnen met het ophangen van de groene guirlandes en sfeerverlichting, zoals hier op de Visstraat.

Cultuur

Dansen op het leven bij DOOR

DORDRECHT – Podium DOOR op de Voorstraat 142-144 ontvangt zaterdagavond 19 mei de Amerikaanse band Terror Pigeon.

Actueel

SP-fractie geschokt door oplopende kosten Prins Clausbrug

DORDRECHT – De SP Dordrecht vindt de oplopende kosten voor de Prins Clausbrug, de fietsbrug tussen binnenstad en Stadswerven, onverantwoord en buitensporig.